Bugár: Én nem fogok a partnereimre támadni, de a saját embereimet igenis meg fogom védeni

Bugár: Én nem fogok a partnereimre támadni, de a saját embereimet igenis meg fogom védeni

A Most-Híd elnökének, Bugár Bélának nem áll szándékában, hogy a koalíciós partnereire támadjon, de azt nem fogja hagyni, hogy az ő emberei álljanak a támadások kereszttüzében. Bugár kijelentette, hogy mindenáron védelmezni fogja őket.

Bugár Béla azt ajánlja a partnereinek, elsősorban a Most-Híd jelöltjeit támadó SNS-es kollégáknak, hogy mielőtt beszélnének, előtte gondolkodjanak el azon, hogy a kijelentéseikkel mit váltanak ki a koalíciós partnerükből.

Én nem fogok a partnereimre támadni, de a saját embereimet igenis meg fogom védeni” – mondta Bugár a TASR-nek azokra a támadásokra reagálva, melyeket az SNS-es képviselők intéztek a most-hidas képviselők ellen.

Meg kell tanulniuk, hogyan kell dolgozni a koalícióban

Míg Anton Hrnko az oktatási tárca államtitkárát, Peter Krajňákot kritizálta, addig Jaroslav Paška Mária Patakyová ombudszman asszonyon élezte a nyelvét, akit a Most-Híd jelölt az ombudszmani poszt betöltésére. A parlament és az SNS elnöke, Andrej Dano pedig a most-hidas igazságügyi minisztert, Lucia Žitňanskát becsmérelte.

– konstatálta Bugár, aki mindemellett megvan róla győződve, hogy a jelenlegi kormánykoalíció stabil.

Hírdetés

– sziporkázott.

Bugár elmagyarázta, hogyan fest egy instabil koalíció

Az instabil kormány számomra olyan, ahol a koalíciós partnerek órákig tárgyalnak, másnapra viszont az egyezségük már nem érvényes. „Amennyiben a képviselők nem tartják be az egyezségeket, akkor a kormánynak annyi. Így néz ki egy instabil koalíció. A mi esetünkben nem beszélnék instabilitásról“ – tette hozzá Bugár.

Hrnko azért támadt az oktatási tárca államtitkárára, mert Krajňák egy konferencián a történelem és polgári nevelés oktatásának új hozzáállásáról beszélt. Hrnko szerint nem Krajňák feladatkörébe tartozik az, hogy megmondja, mit tanítsanak a szlovák iskolákban. Paška a Szivárványos Pride elnevezésű, az LGBTI közösséget támogató felvonulás miatt kritizálta Mária Patakyovát. Sőt, Paška azt is meglebegtette, hogy az SNS ezentúl egyetlen olyan jelöltet sem fog támogatni, akit a Most-Híd jelöl nyilvános poszt betöltésére. Andrej Danko pedig az Alkotmánybíróság változtatásait illetően tett kijelentései miatt kritizálta Lucia Žitňanskát.

Forrás: teraz.sk/Körkép.sk

Nyitókép: TASR/Martin Baumann


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »