Bugár elárulta választóit – itt a számok

Bugár elárulta választóit – itt a számok

A Most-Híd tegnapi bejelentése után, hogy megkezdik a Smerrel, az SNS-szel és a Sieť-tyel a kormányalakítási tárgyalásokat, óriási felháborodást váltott ki az emberekből.

 

Bugár Béla, Lucia Žitňanská, a Most-Híd, valamint a párt vezető tisztségviselőinek Facebook-oldalán ezerszámra érkeztek a felháborodott reakciók. Bugárék először elkezdték törölni őket, de a hullám olyan nagy volt, hogy rövid időn belül feladták.

 

Nem győzték törölni a felháborodott kommenteket

 

Hogy az emberek felháborodása jogos, mutatja az RTVS műsorában közzétett friss közvélemény-kutatás is, melyet március 4-5. között 1230 személy megkérdezésével a Median ügynökség készített. Ebből fehéren-feketén látható, hogy a Most szavazók több, mint háromnegyede elutasítja a Smerrel való koalíciót. egy Most-Smer-SNS együttműködéssel pedig csak a válaszadók 9 százaléka értene egyet!!

 

Íme, a felmérés eredményei a Most és az SNS szavazóra:

 

A Most-Híd választói az elfogadható koalíciókról. Kép: rtvs

 

A válaszadók 78 százaléka tehát azt mondta, hogy Smer nélküli, legfeljebb három párt alkotta koalíciót szeretne.

 

53 százalékuk széles, Smer nélküli kormányt is elfogadhatónak tart, fele azt mondta, hogy három és több párt esetén a Smer is jöhet, de most jön a lényeg: ami a legvalószínűbb, hogy Bugárék a Smerrel és az SNS-szel együtt fognak kormányozni, az csak a választók 9 százalékának elfogadható.

 

Az SNS választói az elfogadható koalíciókról. Kép: rtvs

 

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »