Bugár Béla: Talán valamiféle roncsnak nézek ki?

Bugár Béla: Talán valamiféle roncsnak nézek ki?

(…) [Az államfőjelöltségről szóló] nem nyilvános közvélemény-kutatás megmutatja, kinek lenne esélye az elnökválasztáson?

 

Például.

Ön is szerepel a felmérésben?

 

Nem tudom, feltételezem, hogy igen.

És tervezi jelöltetni magát?

 

Várjuk meg a felmérést, amely alapján először az elnökség hoz döntést. De én most nem foglalkozok a jövővel. Van elég dolgom, hogy teljesítsük, amit a programunkban ígértünk. De ha már az elnökjelöltségről beszélünk, az én elképzelésem egy olyan személy, aki inkább összeköt, mit szétválaszt. Rombolni bárki tud.

És legyen valamilyen közéleti-politikai tapasztalata, mert az elnöknek kommunikálnia kell a képviselőkkel és az alacsonyabb szintű állami hivatalokkal. Ezen kívül pedig nem lenne rossz, ha képes lenne életútjával, karizmájával megszólítani az embereket. (…)

(…) Nem sajnálja, hogy a kormányba lépés miatt a szlovák választók egy része elpártolt a Most-Hídtól, amelynek preferenciái most már hosszú ideje a parlamenti küszöb közelében mozognak?

 

A mi népszerűségünk ténylegesen ugyanazok, mint amivel korábban is rendelkezünk. Sok rosszakarónk azt várta, hogy 4 százalék alá süllyedünk. Tudom, hogy ezt sokan nem akarják elhinni, de ebben a kormányban sikerült átvinni több programprioritásunkat is. És nem csak a kisebbségi ügyekről beszélünk. (…)

Igen, ez a kormány más, különböző politikai pártok alkotják, de nem csak a könnyű időkre kötünk házasságot. A kezdeti negatív vélemények és támadások is alábbhagytak. Találkozok olyan választókkal, akik szimpatizálnak velünk, még ha más pártra is szavaztak, látják, hogy ez a kormány stabil. Még ha vannak is nézeteltérések, megoldjuk őket, és feleslegesen nem terheljük vele a közvéleményt. (…)

Két év múlva már nyugdíjba mehetne. 2020-ban is szeretne még aktívan jelen lenni  a politikában? 

Talán valamiféle emberi roncsnak tűnök? Harcolok, miért kellene azon gondolkodnom, hogy visszavonuljak? És úgy gondolom, hogy még mindig van mivel szolgálnom a pártot, például, hogy milyen formát öltsön a következő választásokra.

Kész vezetni a Most-Hidat a következő választásokon is? 

Én mindig készen állok.

SME.sk, Bugár: Vyzerám ako nejaká troska? Strane mám čo ponúknuť aj po ďalších voľbách

Nyitókép: SME.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »