Bugár Béla már gyűjti az aláírásokat az elnökválasztáson való induláshoz

Bugár Béla már gyűjti az aláírásokat az elnökválasztáson való induláshoz

Bugár Béla, a Most-Híd párt elnöke és a parlament alelnöke már gyűjti az aláírásokat az elnökválasztáson való indulásához.

A polgárok és a képviselők aláírásait is össze akarja gyűjteni. Ezt Debnár Klára, a Most-Híd szóvivője erősítette meg a TASR-nek. Ahhoz, hogy egy jelölt indulhasson a köztársaságielnök-választáson, 15 000 aláírásra van szüksége a polgároktól vagy 15 képviselői aláírást kell felmutatnia. Az elnökválasztásra jövő év tavaszán kerül sor.

Hírdetés

„A pártelnök úr egyszerre fogja gyűjteni a polgárok és a képviselők aláírásait. A támogató aláírások gyűjtése már tart az ország régióiban, a Most-Hídon kívül álló képviselőkkel azonban még nem folynak a tárgyalások” – közölte Debnár.

Bugár elnökválasztáson való indulásáról a Most-Híd júniusi gyűlésén döntöttek. A párt tagjai szerint Bugár az együttműködés, a tolerancia és a kompromisszumkötés értékeit képviseli. A Most-Híd elnöke csökkenteni szeretné feszültséget és a társadalmi megosztottságot. Reális célokkal akar indulni az elnöki posztért, amelyeket teljesíteni kell ahhoz, hogy Szlovákia pozíciója a demokratikus világban tovább erősödjön.

Bugár a megválasztása esetén mindenkit képviselni szeretne. Szerinte az államfőnek határozottan keresztül kell vinnie azokat a dolgokat, amelyeket a kormányhoz, parlamenthez és a külföldhöz kapcsolódó jogkörei lehetővé tesznek.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »