Bugár Béla: Katarína Cséfalvayová élvezi a támogatásomat

Bugár Béla: Katarína Cséfalvayová élvezi a támogatásomat

Katarína Cséfalvayová parlamenti képviselő élvezi Bugár Béla, a Most-Híd elnöke abszolút támogatását. Bugár ezt az Andrej Danko házelnök és Cséfalvayová közötti keddi vitát firtató újságírói kérdésre válaszolva jelentette ki.

„Cséfalvayová képviselő asszony és bizottsági elnök természetesen a kormányprogramban foglaltaknak, valamint a három legfőbb közjogi méltóság nyilatkozatának megfelelően jár el. Azt viszont nem tartom jónak sem az egyik, sem a másik fél részéről, ha hajbókolással, vagy a kormánykoalícióból való száműzéssel vádolják egymást” – szögezte le Bugár.

A parlament elnöke kedden felkérte Bugárt, hogy az esettel összefüggésben „beszélgessenek el” a párton belül.

Hozzátette: a koalíción belül is előfordul a véleménykülönbség, Danko szerint azonban Cséfalvayová az ülésteremben több olyan dolgot is mondott, amit ha a koalíciós partner is így gondol, ez a koalíció nem működhet tovább.

Hírdetés

Cséfalvayová a parlamentben Szlovákia EU- és NATO-tagságának megkérdőjelezését bírálta.

Azt mondta, hogy húsz éves külpolitikai konszenzus, illetve a legfőbb közjogi méltóságok közös nyilatkozatát követően eljutottunk oda, hogy a politikai paletta minden részéről megkérdőjelezik Szlovákia uniós és NATO-tagságát.

Danko amiatt bírálta a képviselőnőt, hogy nem vesz figyelembe más véleményt, és hogy a koalíciót általában csak kritizálja, ahelyett, hogy dicsérné. Hozzátette: Szlovákia külpolitikai irányultsága és álláspontja nem változik. Emlékeztetett: 2017 őszén a köztársasági elnökkel és a kormányfővel közösen elfogadtak egy deklarációt, mely szerint Szlovákia jövőjét egyedül az Európai Unió és a NATO tagjaként tudják elképzelni. Danko továbbra is tartja magát ehhez a nyilatkozathoz.

A házelnök felszólította Cséfalvayovát, hogy ha akar, lépjen ki a koalícióból. Ő ezt elutasította, mondván, nem akarja átadni a helyét a szélsőségeseknek.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »