Bugár a választások után kormányszinten is együttműködne az MKP-val

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke pénteki sajtótájékoztatóján annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a magyaroknak és az egyéb kisebbségeknek legyen képviseletük az SZK Nemzeti Tanácsában. Ezért a választások után, amennyiben lehetősége lesz koalíciós tárgyalásokat folytatni, tárgyalóasztalhoz készül hívni Menyhárt Józsefet, az MKP elnökét is, hogy a Most-Híd párton keresztül részt vehessenek a kormányzásban.

„Az első ember, akit a választások után fel fogok hívni, Menyhárt, az MKP elnöke lesz, hogy tárgyalóasztalhoz hívjam és megegyezzek vele, kivel alakítsunk kormányt, és kivel ne. Természetesen csak abban az esetben, ha a Most-Híd bejut a parlamentbe” – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Bugár.

Hozzátette:

A pártelnök hangsúlyozta, hogy biztosítani kell a magyar választóknak a megfelelő parlamenti képviseletet. „Fontos, hogy az egyes régiók lakói és a kisebbségek ne maradjanak otthon, hanem szavazzanak” – emelte ki.

Bugár Béla mai pánikreakciója annak a bizonyítéka, hogy a Híd elnöke érzi: esély és partnerek nélkül maradt. Miután a jobboldali pártok sorban utasítják el, már saját koalíciós partnere, Robert Fico sem kér belőle – olvasható a Magyar Közösségi Összefogás szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében.

Hírdetés

Mint írják, Bugár Béla ismételten olyat ajánl, amit nem tud teljesíteni: a Hídnak nincsenek partnerei, így ha parlamentbe is jutna, nem lesz kormányon.

Ezért a 22-es listára leadott szavazat nem vész el, kormányzást fog érni.

Elutasítjuk a Híd elnökének megosztó retorikáját! A Magyar Közösségi Összefogás szereplői októberben többször tárgyaltak pártjával, amely akkor elutasította a részvételt a közös egységben, Bugár Béla az ötpárti tárgyalásokra el sem jött – emelik ki.

Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásának második évfordulóján pedig fontos kihangsúlyozni:

(TASR/MKÖ)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »