Budavári Palotakoncert tizedszer a budai Várban

Budavári Palotakoncert tizedszer a budai Várban

Jubilál a Budavári Palotakoncertek sorozat: augusztus 5-6-án immár tizedik alkalommal rendezik meg az operett hagyományos nyári ünnepét a budai Vár Oroszlános udvarában.

A hangzásról és a látványról ezúttal is a Budapesti Operettszínház művészei, szimfonikus zenekara, balett- és énekkara, valamint sztárszólistái és fiatal tehetségek gondoskodnak. A fellépők között lesz mások mellett Bordás Barbara, Dancs Annamari, Kiss Diána, Lévai Enikő, Lukács Anita, Oszvald Marika, Süle Dalma, Szendy Szilvi, Széles Flóra, Dénes Viktor, Dolhai Attila, Erdős Attila, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Langer Soma, Ninh Duc Hoang Long és Vadász Zsolt.

Az est fővédnöke Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, aki szerint a rendezvény „kiállta az idő próbáját, álmodói maradandót teremtettek és jövőt építettek”.

„A Budavári Palotakoncert szervezői, alkotói és szereplői ismerik a titkot: minőségben, művészi színvonalban a legapróbb kompromisszumot sem szabad megkötni. Ezt a lenyűgöző műfajt évről évre teljes fegyverzetében, pompás kiállításban, nemzeti operettéletünk legjobbjait felvonultatva érdemes csak megidézni a patinás falakkal körbezárt udvarban” – idézte a közlemény a tárcavezetőt.

Hírdetés

Mint Kiss-B. Attila, a Budapesti Operettszínház főigazgatója hozzátette, az operettirodalomnak olyan értékes, közkedveltségre méltó slágerei is szerepelnek majd a műsorban, amelyek az elmúlt évtizedben a Palotakoncerteken még nem hangzottak el.

Az Operettszínház nagyzenekarát a háttérben Pfeiffer Gyula főzeneigazgató vezényli, a balett- és az énekkar az előtérben teszi mozgalmassá a gálát, amelyet az Operettszínház művészeti vezetője, Vincze Balázs rendez. Koreográfusok: Apáti Bence, Bajári Levente, Lénárt Gábor, Krizsán Dániel.

Mint írták, a produkciót idén is magas színvonalú színpad-, hang-, fény- és pirotechnika egészíti ki, és egyéb meglepetés is lesz.

A Palotakoncert két esőnapja augusztus 7. és 8.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »