Budapestre költözik a bukaresti tenisztorna

Budapestre költözik 2017-ben a bukaresti férfitenisztorna – idézte a verseny jogtulajdonosának, Ion Tiriac román üzletembernek a nyilatkozatát a Ziare.com román portál.

A korábbi legendás teniszező elmondta, a tulajdonában álló és húsz éve Bukarestben rendezett BRD Nastase Tiriac Trophy szervezési jogait a rossz bukaresti körülmények miatt volt kénytelen átengedni két évre Budapestnek.

Állapot

A tornát eddig a Román Nemzeti Bank (BNR) tulajdonában levő BNR Arénában rendezték, de az ötezer férőhelyes központi pálya használatát a lelátók rossz állapota miatt betiltották a hatóságok. A BNR korábban közölte, hogy az európai szabályozások miatt nem áll módjában pénzt fordítani olyan ingatlanokra, amelyekben nem a bank tevékenykedik.

„Mindent megtettem azért, hogy Bukarestben folytathassuk, […] de belőlem senki nem űzhet csúfot. Ez nemcsak egy tenisztorna volt, hanem egy évente megrendezett esemény. […] Én sem az államtól, sem a szövetségtől nem kértem pénzt a szervezésre. Szervezzen ezen túl a nemzeti bank, a kormány, a teniszszövetség tenisztornát Romániában. Én befejeztem!” – jelentette ki a Digi Sport csatornának adott interjúban Ion Tiriac.

A Ziare.com portál megjegyezte, a bukaresti női tenisztornát továbbra is a román fővárosban szervezik meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »