Budapesti Demográfiai Csúcs: a családalapítás érték és kulturális kérdés

A családok támogatása, megerősítése nem csak az anyagiakról szól, a gyermekvállalás, a családalapítás pedig érték- és kulturális kérdés – hangsúlyozta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a III. Budapesti Demográfiai Csúcs pénteki napján.

Novák Katalin a konferencia céljának nevezte, hogy családbarát megoldásokat kínáljanak a demográfiai problémákra, ezért olyan embereket hívtak meg, akik a családokban látják a megoldást. Kiemelte:

Hírdetés

Előadásában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt emelte ki, hogy a családpolitikát nem zárhatja korlátok közé a politikai korrektség, tabuk nélküli, őszinte párbeszédet kell folytatni a témában.

Kiemelte: a szükségszerű támogatások megadása mellett arra is figyelni kell, hogy a nyilvánosság egésze is családbarát legyen, amihez megmutatott példaképek kellenek. Ha ezzel sínen vagyunk, akkor lesz már erőnk arra, hogy az új digitális technológiákkal kapcsolatos vitákat is megvívjuk – tette hozzá, utalva arra, hogy ebben a kérdésben ma még előreláthatatlan veszélyekkel kell felvenni a küzdelmet.

(MTI)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »