Budapesten tárgyalt a Magyar Mozgalom küldöttsége

Budapesten tárgyalt a Magyar Mozgalom küldöttsége

A Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás bizottságának elnöke fogadta a Magyar Mozgalom két társelnökét. A megbeszélésről a MM közleményben számolt be.

Pánczél Károly, a Magyar Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának elnöke a Magyar Mozgalom kezdeményezésére szeptember 19-én hivatalában fogadta Korhecz Tamást és Kókai Pétert, a szervezet két társelnökét. A több mint egy órás, tartalmas megbeszélés során a Mozgalom képviselői ismertették vendéglátójukkal az áprilisi választások óta eltelt időszak történéseit, az MM tevékenységét a Tartományi Képviselőházban, illetve a helyi önkormányzatokban, valamint álláspontját az időszerű vajdasági magyar, vajdasági és szerbiai politikai kérdésekben. Egyben átadtak egy jegyzéket a bizottság elnökének, amely azoknak a konkrét személyeknek és eseteknek a leírását tartalmazza, akik és amelyek bizonyíthatóan és dokumentálhatóan a VMSZ bosszúhadjáratának estek áldozatul, a Mozgalomban vállalt aktív szerepük miatt.

A megbeszélés során a tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy az április 24-ei szerbiai általános választások következményeként a Magyar Mozgalom a vajdasági magyar politikai és társadalmi közélet szerves és legitim részévé vált, hogy a mindenkori egyetemes magyar nemzetpolitika alakítása során ezt a tényt figyelembe kell venni, és hogy a helyzet konszolidálása és a magyar érdekvédelem megerősítése érdekében Vajdaságban minél előbb szükség lenne a párbeszéd megkezdésére. Ugyanakkor Pánczél Károly jelezte, hogy a vajdasági magyarok tekintetében a mai magyarországi nemzetpolitika stratégiai partnere a VMSZ, áll a Magyar Mozgalom szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »