Budapesten lép fel a világ legjobb komikusa

Budapesten lép fel a világ legjobb komikusa

A részben magyar származású, szabadszájú komikus, Louis Székely (vagyis maga Louis C. K.!) augusztus 27-én a Budapest Kongresszusi Központ színpadáról osztja majd az észt.

Az ír katolikus, magyar zsidó (a C. K. abból lett, hogy Székely) és mexikói felmenőkkel is bíró C. K. forradalmasította a stand-upot, jelenleg generációjának egyik legkiemelkedőbb komikusaként tartják számon. Karrierje során több mint harminc Emmy-díjra jelöltek, többek között elnyerte a Legjobb Forgatókönyv díját is Louie című stand-up és a reality között egyensúlyozó sorozatáért, aminek nemcsak ő a főszereplője, de ő írta, rendezte és vágta is.

Louis C. K. cinikus, abszurd és szexista humoráról híres, aki, ahogy Woody Allen is tette, legtöbbször önmagát elemzi az öregedés-magány-szex viszonylatában, csak épp az intellektuális felhangok helyett sokkal szabadszájúbban.

A közélet megnyilvánulásai is épp ilyenek. Idén márciusban például nyílt levélben kelt ki Donald Trump ellen. „Kérlek, álljatok le azzal, hogy Trumpra szavaztok. Egy ideig még vicces volt. De a fickó Hitler. Ezt úgy értem, hogy mi pedig a harmincas évek Németországa vagyunk. Szerintetek látták előre a szarságot? Hitler csak egy vicces és üdítő figura volt fura választékkal, aki a világon bármit mondhatott” – fogalmazott a humorista.

Nemzetközi stand-up turnéjának európai részét Budapesten fejezi majd be. Előadása angol nyelvű lesz, szinkrontolmács és felirat nélkül.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »