Budapesten kapták el a világ egyik legkeresettebb drogbáróját

Budapesten kapták el a világ egyik legkeresettebb drogbáróját

Budapesten fogták el a világ egyik legkeresettebb drogkereskedőjét, akinek vezetésével alsó hangon 45 tonna kokaint csempésztek 2017 és 2019 között – jelentette be a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője szerdán Budapesten.

Boross Zoltán ezredes elmondta, hogy az 54 éves brazil férfit – akinek a nevét a sajtótájékoztatón nem hozták nyilvánosságra – az Interpol a brazil bíróság által – 30 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmények miatt – kibocsátott nemzetközi elfogatóparancs alapján körözte.

A férfi felkutatását az is nehezítette, hogy pár éve holttá nyilváníttatta magát, több mint tíz álnevet és hamis iratokat használt

– ismertette a főosztályvezető.

Hírdetés

A magyar hatóságok kedd hajnalban nemzetközi együttműködés keretében kaptak információt arról, hogy a veszélyes fegyveres bűnöző Magyarországon tartózkodik. Az NNI munkatársai hat óra alatt felkutatták, azonosították és egy budapesti vendéglátóhely teraszán – a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével – elfogták a férfit.

TEK videó

A KR NNI a TEK-kel közösen Budapesten elfogta a világ egyik legkeresettebb drogkereskedőjét. Egy brazil férfi által vezetett bűnszervezet 2017. és 2019. közö…

Kihallgatásán a férfi tagadta, hogy ő lenne az Interpol által körözött személy, de az ujjlenyomata egyezést mutatott – ismertette az ezredes.

A brazil férfi szállodai szobáját is átkutatták a magyar hatóságok és közokirat-hamisítás miatt büntetőeljárást indítottak ellene. Kiadatásáról a magyar bíróság dönt majd – tájékoztatott Boross Zoltán.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »