Budapesten is ölhetett a Belgrádban kivégzőként elhíresült bérgyilkos

Budapesten is ölhetett a 38 éves csantavéri Dér Csaba, aki egy térfigyelő kamera felvétele szerint múlt szombaton Belgrádban agyonlőtte a 37 éves Nebojsza Markovicsot. Az áldozat – aki egyébként az egyik szerb maffiózó sógora – az autója mögött, az úton állva egy babakocsit szerelt össze, amikor mellé kanyarodott egy fehér Ford Escort, aminek anyósüléséről kiszállt Dér. Elővett a táskájából egy hangtompítós pisztolyt, és egyszer fejbe, kétszer mellbe lőtte áldozatát, majd visszaült az anyósülésre és elhajtott a társa vezette járművel.

A Blikk vette észre, hogy Dér Csabát a tavaly szeptemberben a XV. kerületben történt gyilkosság miatt a magyar rendőrség is körözi. Mint arról lapunk is beszámolt: szeptember 20-án a Pólus Center mögötti kiserdőben, a Szilas-patak medrében találták meg a 49 éves V. László ingatlanvállalkozó holttestét, majd a közelben rábukkantak a férfi Mercedesére, amelynek az utastere vérrel szennyezett volt. Kiderült, a gyilkosa már az autóban rátámadt a férfira, akit megszúrt, de a vérző áldozat ki tudott ugrani a járműből, a tettes azonban utolérte, letérdepeltette és egy lövéssel végzett a vállalkozóval.

A BRFK életvédelmi főosztálya emberölés gyanújával már egy hét múlva körözést adott ki Dér ellen, majd a Budai Központi Kerületi Bíróság tavaly november 15-én európai és nemzetközi elfogatóparancs kibocsátásáról is döntött.

Hírdetés

A belgrádi Blic szerint Dér az egyik koszovói drogmaffia főnökének dolgozott legutóbb. Mint írták, Dér a börtönből való szabadulása után lépett kapcsolatba a klánnal, amelynek tagjai több országból – köztük az Egyesült Államokból is – ki vannak tiltva bűncselekmények elkövetése miatt. A férfi első, a sajtóban nyilvánosságra került gyilkossága még 2004-re tehető. Az év május 11-én Belgrád egyik éttermében négy lövéssel ölt meg egy maffiózót, kerékpárral távozott a tetthelyről.

Dér ellen nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A múlt hét szombati kivégzéssel kapcsolatban a Blic megemlíti, a tetthely közelében lakik a Partizan egyik korábbi kosárlabdázója, akinek az udvarban található autójára tavaly bombát dobtak. Később felmerült, nem a sportoló gépkocsija volt a célpont, hanem Alekszandar S.-é, de az elkövető hibázott, és az is elképzelhető, hogy Dér ugyancsak tévedett, mert ezúttal is Alekszandar S., a Pink Panther bűnszövetkezet tagja volt a célpont, nem pedig a sógora, Nebojsza Markovics.

A magyar rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy Dér Csaba életveszélyes, senki ne próbálja feltartóztatni, ha felismeri valahol, hanem azonnal értesítse a hatóságot.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »