Budapesten csak döntetlenezett a Fradi a CSZKA ellen

Budapesten csak döntetlenezett a Fradi a CSZKA ellen

A moszkvai győzelem után Budapesten már nem tudta legyőzni a CSZKA Moszkvát a Ferencváros a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában, 0:0-ás döntetlen született a Groupama Arénában.

Moszkvai helyzettel kezdődött a mérkőzés: Oblyakov beadását a teljesen egyedül álló Csalov fejelte kapura, Dibusznak kellett nagyot védenie. Az első negyedóra végén jött a Fradi válasza is. Lovrencsics húzta meg a szélén, de a beadásáról lemaradt Boli és Škvarka is. 

A macedón játékvezető, Alekszandar Sztavrev nagy kártyajátékos, 28 perc alatt 5 sárga lapot osztott már ki, hármat a hazai, kettőt a vendég oldalra. Végül nyolc sárgánál és egy pirosnál állt meg. 

Boli kapot jó labdát Lovrencsicstől, sikerült lekezelnie, ám ahogy beért a vendégek tizenhatosába elvesztette az egyensúlyát. Ugyan az egyik védő mellett megpróbálta eljátszani a szabálytalnságot de ezzel csak azt érte el, hogy szabadrúgással jöhettek a moszkvaiak,és a bíró figyelmeztette őt. 

A 45. percig kellett várni az első igazán nagy helyzetre, amely a Ferencváros nevéhez fűződött. Tokmac ívelte be balról a labdát, amelyet Boli próbált fejelni, ám az elefántcsontparti támadónak egy picit magas volt, így csak belecsúsztatni tudott a labdába, irányítani nem, így az elkerülte a kaput. 

Az első félidőben ugyan tisztességgel küzdöttek a felek, az akarat is megvolt a játékosokban ám igazi fociból keveset láthatott a néző. A Groupama Arénában ennek ellenére jó a hangulat uralkodott, a hideg ellenére szinte teltház volt. A magyar és az orosz szurkolók is kitettek magukért, hangosan buzdították a csapatokat. 

Hírdetés

Görögtűz az oroszoknál. Az orosz utlrák pirotechnikával színesítették és füstösítették a budapesti éjszakát. Így kezdődött a második félidő. Csalov ugrott ki a hazai védők mögül és passzolta el Dibusz mellett a labdát, de az elkerülte a kaput. A második játékrészt a CSZKA Moszkva kezdte aktívabban. Sigurdsson éles szögből leadott beadása vagy lövése veszélyesen suhant el Dibusz háta mögött és a kapu előtt. 

Óriási Ferencáros helyzet volt a 62. percben. Egy szabadrúgást követően a tizenhatoson belüli keveredés során össze-vissza pattogott a labda, míg végül Blazic előtt kötött ki, aki az ötösről pont eltalálta az elvetődő Akinfejev lábát. Az ilyenre mondják, hogy ezt bizony nehezebb volt kihagyani, mint belőni. 

Dibusz hibázott nagyot. Csak belepaskolt egy beadásba, ami így Sigurdsson elé került, aki viszont az égbe lőtte a labdát. Ez is nagy helyzet volt. 

A 78. percben megint nagy orosz lehetőség maradt ki. Csalov lecsorgó lövését éppen eltcsípte Dibusz, a másik oldalon pedig Civic veszélyeztet. Akinfejev és a kapufa egymást segítve hárít. 

Varga Roland nagy kedvvel vetette bele magát a játékba. Remekült adott be laposan, amiről Tokmac maradt le. A hosszabbítás első percében egy vendég szöglet előtt a két csere, a hazai Frimpong és a vendég Nababkin kakaskodott egyet. A jutalmuk egy-egy sárga. A moszkvai játékosnak — aki a 81. percben állt be — ez már a második volt, így idő előtt mehetett zuhanyozni. 

Ez volt az utolsó jelentős esemény a meccsen, így a Ferencváros 0:0-ás döntetlen játszott a CSZKA Moszkva ellen. A második félidőre a helyzetek is voltak, mindkét csapatnak akadt ziccere is, de egyikük sem tudta kihasználni, így igazságos döntetlen született. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »