Budapesten az FKF visszakapja a szemétdíj beszedésének jogát

Budapesten az FKF visszakapja a szemétdíj beszedésének jogát

Tarlós István az ATV Híradójának kedden elismerte, hogy néhány fővárosi kerületben gond van a szemétszállítással. A főpolgármester szerint a miniszterelnökkel történt megállapodás része ennek a problémának a megoldása is. Mint ismert, a két cikluson keresztül a fővárost vezető Tarlós megegyezett a kormányfővel, így a kormánypártok ismét őt jelölik a jövő évi főpolgármester-választáson.

„A szemétszállítás díjának beszedési jogát a főváros, illetve a Fővárosi Közterület-fenntartó visszakapja március elsejei hatállyal, addig is megkapjuk azt a segítséget, azt az anyagi segítséget, azt a járandóságot, amit eddig ütemtelenül kaptunk meg, és a Fővárosi Közterület-fenntartó egész rövid időn belül ezt a hátralékot fel tudja dolgozni” – fogalmazott a főpolgármester az ATV-nek. A Fővárosi Közterület-fenntartó is bízik abban, hogy a kukaholding kifizeti tartozását, a társaság több embert is felvett, így novemberben mindenhonnan elszállítják a szemetet.

A csatorna stábja hiába kereste a kukaholdingként emlegetett Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-t (NHKV), a szemétdíjat a polgároktól beszedő központi cég nem reagált.

Pest és Nógrád megyében összesen száztizenhat településen állt le a szemétszállítás, mert a kukaholding nem fizette ki a hulladékot elszállító Zöld Híd Nonprofit Kft.-t. A katasztrófavédelem viszont ugyancsak ezt a céget jelölte ki szemétszállításra, és rendelkezésükre is bocsátotta a működéshez szükséges forrásokat, mely összeget a kormányzat költségvetési maradványokból, a Nemzeti Vagyonkezelőtől, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól vont el.

Hírdetés

Orbán Viktor miniszterelnök ezzel hárította el az ATV stábjának érdeklődését:

Katasztrófavédelem, náluk van az ügy!

A Jobbik múlt hét szombaton szemeteszsákokkal torlaszolta el a kukaholding bejáratát.

A kaotikus szeméthelyzetről az N1 TV helyszíni riportja itt tekinthető meg:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »