Budapesten adott elő a milliókat motiváló Nick Vujicic

Nick Vujicic Budapesten tartott előadást szerdán és csütörtökön. A kéz és láb nélkül született világhírű motivációs tréner és előadó a fennállásának 10. évét ünneplő Nem Adom Fel Alapítvány meghívására érkezett Magyarországra. Vujicic nem először adott elő Budapesten. A három évvel ezelőttitől eltérően idén az iskolai bántalmazások és zaklatások elleni küzdelem volt központi témája.

 

„Nagyon erősen hiszek abban, hogy sajnálatos módon nem csak Magyarországon és Európában, hanem világszerte járványszerűen terjed a bántalmazás és a mások terrorizálása”

 

Mondta Vujicic szerdai sajtótájékoztatóján, amivel az elmúlt hetek szlovákiai eseményeit elnézve (galántai javítóintézet esete) nem nagyon lehet vitatkozni.

 

Az elhivatottság

 

Nick Vujicic végtagok nélkül született, emiatt nehéz gyerekkora volt. 10 évesen öngyilkosságot kísérelt meg.

 

Életében a fordulópontot az jelentette, mikor 15 évesen a Bibliában arról olvasott, mikor Jézus találkozott egy születése óta vak emberrel. A történet szerint Jézus tanítványai megkérdezték tőle: Mester, ki vétkezett? Ő vagy a szülei, hogy vakon született? Mire Jézus így válaszolt: Nem ő vétkezett, nem is a szülei, hanem azért van ez így, hogy nyilvánvalóvá legyenek rajta Isten cselekedetei.

 

Nick Vujicic ettől fogva annak szentelte életét, hogy előadásokat tartson  – ahogy ő fogalmaz – Isten szeretetéről. 17 éves korától kezdett prédikációkat és előadásokat tartani, ma pedig több mint 1 milliárd emberhez jutnak el gondolatai. Motivációs könyveket ad ki, és filmeket forgat. Négy évvel ezelőtt megházasodott, tavaly pedig megszületett második gyermeke.

 

 Mondogathatom magamban, hogy van karom és lábam, de ha kinyitom a szemem, továbbra sincs se karom se lábam. Vannak, akik azt mondják, semmi másra nincs szükségem, csak pozitív hozzáállásra. Nem igaz. Megkérdezik tőlem, miért mondom ezt, „Nick, te nem vagy pozitív?”, Mire én, „Persze, hogy pozitív vagyok”. „Hát akkor csak erre van szükséged, nem?”, Mire én: Nem. Tudnom kell az igazat. Az igazat három dologról. Ki vagyok, mi a célom, és mi a sorsom? Nem a látszat számít, de önmagában kizárólag a pozitív hozzáállás nem megoldás…

 

mondta budapesti előadásán Nick Vujicic.

 

Másokból erőt merítve

 

Vujicic és előadásai világszerte milliók számára nyújt inspirációt.  A Straitstimes.com azon kérdésére, hogy ki volt számára a legnagyobb inspiráló erő, azt válaszolta:

 

Sok inspiráló emberrel találkoztam, de a leginspirálóbb közülük Philip Toth volt. Életem egyik meghatározó időszakában ismertem meg, 19 évesen, mikor első előadásaimat tartottam. 22 évesen Lou Gehrig-kórral diagnosztizálták, egy kíméletlen és gyógyíthatatlan betegséggel. Az orvosok 3 hónapot jósoltak neki, de ő több mint 5 évig élt. Nem tudott járni és beszélni, de mikor megismertem, és rám mosolygott, megváltoztatta az életem. Arra gondoltam, ha egy ember, aki nem tud járni és beszélni, százakat inspirálhat, mire lehetek képes én?

 

És hogy ez mennyire lehet igaz, jól mutatja, hogy mikor az M1 híradó helyszíni riportere megkérdezett egy tizenéves lányt, nem nehéz-e gyakorlatba átültetni Nick gondolatait az alapvető testi különbségek miatt, az így válaszolt:

 

„Látva, hogy egy ilyen sérült ennyire boldog életet tud élni, nekem még nagyobb motivációt ad”

 

 

Körkép.sk, Alfahír.hu, Mediaklikk.hu

Nyitókép: nlcafe.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »