Budapest segítene Belgrádnak a határvédelemben

Magyarország továbbra is támogatja Szerbiát az illegális bevándorlás megfékezését célzó határvédelemben, és kész arra, hogy nemcsak a Magyarországgal, hanem a Bulgáriával és a Macedóniával közös határszakaszon is információkkal, emberállománnyal és jogi tanácsokkal segítse a balkáni országot – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön a vajdasági Hajdújáráson, miután találkozott szerb kollégájával, Nebojsa Stefanoviccsal.

Pintér Sándor kiemelte, hogy a magyar álláspont szerint az Európai Uniót és az EU külső határait meg kell védeni. Akik jelenleg Szerbiában és Macedóniában tartózkodnak, azok illegálisan léptek be az országok területére, ezért első számú feladat a határok megvédése, amiben Magyarország szívesen segít Szerbiának – mondta.

Nebojsa Stefanovic felhívta a figyelmet arra, hogy a környező országok közül csak Magyarország fogad be bizonyos számú migránst. Hozzátette: nincsenek pontos adatai arra vonatkozóan, hogy idén hányan haladtak át Szerbián, de jelenleg valamivel több mint négyezren vannak az ország területén.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »