Budapest rendezi az őszi birkózó-világbajnokságot

Budapest rendezi az őszi birkózó-világbajnokságot

Lőrincz Viktor hazai szőnyegen nyerne aranyat, a nemzetközi birkózószövetség elnöke az előkészületeket dicsérte a rendezvény első sajtótájékoztatóján.

Elindult a visszaszámlálás – szűk tíz hónap múlva birkózó világbajnokságot rendeznek budapesten, immár harmadik alkalommal.

„Ez önmagában mutatja, hogy a magyart birkózás milyen helyet foglal el a világban, illetve hogy a birkózás milyen helyet foglal el a magyar sportéletben. Mert azért azt tegyük hozzá, hogy ennek a nagy eseménynek a megrendezése az már valamin nyugszik, mégpedig szerintem két nagy fontos póluson, egyrészt a magyar birkózók eddigi teljesítményén, amit a szövetség azzal ismer el, hogy erre az országra, a mi országunkra Magyarországra, a magyar birkózókra, a magyar birkózó szövetségre bízhatja, mégpedig egyhangú szavazással és támogatással ennek a számukra is legjelentősebb eseménynek a megrendezését” – fogalmazott Németh Szilárd a Magyar Birkózó Szövetség elnöke.

Lőrincz Viktor nem csak versenyzője, hanem nagykövete is lesz a budapesti vébének – a sportoló hazai szőnyegen szerezné meg első világbajnoki aranyát.

Hírdetés

„Úgy érzem, megértem már egy komolyabb eredményre a vb-bronzok után, szerencsére a tavalyi évben sikerült megnyernem az Európa-bajnokságot, úgyhogy már tudom, mi a receptje annak, amikor egy világversenyt tud nyerni az ember, és hát azért van egy kis különbség a vb és az eb között, de úgy gondolom, hogy igenis minden összeállt ebben az évben nekem” – nyilatkozta Lőrincz Viktor Európa-bajnok birkózó.

A nemzetközi birkózószövetség elnöke szerint Budapest szerinte jobb vébét rendez majd, mint tavaly Párizs tette.

„Párizs csodálatos helyszíne volt a világbajnokságnak, de Budapest a tervek és az eddigi szervezőmunka alapján jobb vb-t rendezhet. Új ötleteink vannak a lebonyolítással kapcsolatban, amiben Budapest partner volt, így minden zökkenőmentesen zajlik majd. A birkózók két nap alatt teljesítenek majd, nem egy nap alatt, ahogy eddig – így tudnak pihenni, ami jelentős előrelépés” – mondta el Nenad Lalovics.

A budapesti birkózó világbajnokságot október 20 és 28 között rendezik majd a Papp László Sportarénában – a jegyvásárlás február elején indul.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »