Budapest rendezhetné az EB-döntőt?

Budapest rendezhetné az EB-döntőt?

Angliában arról írnak, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) figyelmeztette a brit kormányt, elvehetik a londoni Wembleytől a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjének a rendezési jogát, amennyiben nem tesznek kivételt a kiemelt vendégekkel a szigorú beutazási szabályokban. Alternatív helyszínként a budapesti Puskás Arénát jelölték meg.

Kétezer-ötszáz VIP-vendég miatt változtathatja meg az UEFA a most zajló Európa-bajnokság döntőjének a helyszínét, írja a Daily Mail a The Times cikkére hivatkozva.

Hírdetés

Angliába jelenleg szigorú beutazási szabályok mellett lehet belépni, amelynek része a kötelező, tíznapos karanténba vonulás. Az UEFA azt szeretné elérni, hogy a VIP-vendégek, a szövetség dolgozói, a szponzorok képviselői és a mérkőzést közvetítő tévétársaságok munkatársai mentesüljenek a szabályok alól. Azzal igyekeznek nyomást gyakorolni a brit kormányra, hogy ha nem teljesülnek a feltételek, Budapesten, a Puskás Arénában rendezik meg a finálét a londoni Wembley helyett.

A londoni bonyodalmakkal szemben Budapesten nem lenne karanténkötelezettség, a jövő héttől visszaáll a szabad határátlépés a schengeni övezetben, ráadásul a tizenegy rendező helyszín közül egyedül a Puskás Arénában lehetnek telt házasak a meccsek. A 90 ezer férőhelyes Wembley kihasználtsága a csoportmeccseken huszonöt, az elődöntőkön és a döntőn maximum ötvenszázalékos lehet az Eb-n.

Nem lenne példa nélküli, ha London a karanténszabályok miatt maradna le egy fontos futballmeccs megrendezéséről. Az idei Bajnokok Ligája-döntőt két angol csapat, a Chelsea és Manchester City vívta, és miután kiderült, hogy az eredetileg kijelölt Isztambulból elviszik a finálét, logikus lett volna a Wembleyben megrendezni azt. Csakhogy éppen a beutazási szabályok miatt inkább Portót kérték fel erre.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »