Budapest Pride idén is kordonok között

Budapest Pride idén is kordonok között

Idén is kordonok közt vonulnak majd a melegfelvonulás résztvevői, bár kérték a rendőrségtől, hogy ezt mellőzzék. A szervezők a tavalyi 20 ezer embernél több résztvevőre számítanak. A politikusoktól pedig azt kérik, hogy pártállásra való tekintet nélkül küzdjenek a homofóbia ellen.

A liberálisok már meghallották az üzenetet. „Szeretnénk kérni tiszteletteljesen Tarlós Istvánt, valamint Kövér Lászlót, hogy lehetőség szerint a parlament épületére, valamint a városháza épületére rakjuk ki mi is büszkén a szivárványszínű zászlót. Ugyanis a világon mindenhol büszkék arra a városok, hogyha a Pride-vonulás feléjük megy” – fogalmazott Sermer Ádám, a LiFT-Liberális Fiatalok Társasága elnöke.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség másként látja. A KDNP ifjúsági szervezete közleményében arra emlékeztetett, hogy a melegszervezetekkel szövetséges svéd liberális párt ifjúsági szervezete olyan javaslatot tett, amely legalizálná a testvérek közti vérfertőzést és – előzetes beleegyezés esetén – a nekrofíliát is.

A rendőrség is készül a felvonulásra. A sajtótájékoztató után azonnal  igazoltatták a szervezőket. A menet szombaton délután 3-kor indul a Hősök teréről az Andrássy úton át a Kossuth térre. Az útvonalon már péntek estétől forgalomkorlátozásra kell számítani. A rendőrség idén is kordonokkal védi majd a felvonulókat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »