Budapest kuss

(…) Tarlós István, bár baloldalinak egyáltalán nem mondható, nem fideszes. Nem pártkatona. Vannak elvei, vannak elképzelései. És vannak saját emberei is. Akik, úgy tűnik, nem hagyják, vagy legalábbis nem akarják hagyni, hogy a Fidesz szétlopja Budapestet is. Vagy legalább ne annyira… Ez az ellenállás nyilván elfogadhatatlan Orbán számára. Ezt fel kell számolni. Minél hamarabb, annál jobb. Egyre inkább sarokba szorítják Tarlóst. Jogköröket vesznek el a fővárostól. Cégeit kiszervezik. Költségvetését folyamatosan zsugorítják. És bár a gazdaság „dübörög”, és a Nemzeti Együttműködés Rendszerében nincsen infláció, az ugyanannyi pénz egyre kevesebbet jelent. Hát még a folyamatosan csökkentett…

Orbán Viktor meg akarja szüntetni Budapest önállóságát. Vannak tervek Budapest kerületeinek felszámolására, valamint arra az esetre is, ha a Fidesz által favorizált jelölt esetleg nehezen lenne lenyomható a fővárosiak torkán. Elvégre nem muszáj közvetlenül választani a főpolgármestert. Sőt, Orbánnak nyilván az lenne a legegyszerűbb, ha csinálhatna egy államtitkárságot Budapestnek önkormányzat helyett. Hiszen minek egy kétmilliós nagyvárosnak önálló közigazgatás? Ez maradjon csak meg a többi 3200 település kiváltságának. Budapest nem érdemli meg, hogy önállóan gazdálkodjon. A budapestiek nem érdemlik meg, hogy beleszólhassanak a sorsukba. Hogy maguk válasszák meg a vezetőiket. Ha Orbán Viktor nevezné ki, még ha áttételesen is, a főpolgármestert, vagy a budapesti ügyekért felelős államtitkárt, akkor végre meg lehetne szüntetni a kerületeket. Össze lehetne vonni jogköröket. Sokkal többet lehetne lopni. Kuss lenne végre, ebben a kétmilliós világvárosban.

Végre nyugodtan felköltözhetne a Várba az uralkodó. Hogy mindenki láthassa, újra van királya Magyarországnak. Aki bezárathatná a zsidó negyed világhírű mulató- és kulturális részét. Erőszakosan átalakíttathatná, me­galomán elképzeléseinek megfelelően a város arculatát. Elvehetné gazdasági erejét, végleg megfoszthatná a várost a politikai nyomásgyakorlás eszközeitől. Orbán és hű fegyverhordozói, a Lázár–Rogán-tandem ezt szeretnék. (…)

Székely Sándor: Betiltani Budapestet

A szerző független fővárosi képviselő


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »