Budapest felajánlotta segítségét Székelyudvarhelynek

Hargita megye prefektusa, Jean-Adrian Andrei bírságot rótt ki Székelyudvarhely polgármesteri hivatalára, mert október 23-án a várost piros-fehér-zöld színű szalagokkal díszítették fel. Tarlós István főpolgármester közölte, Budapest vállalja a bírság törlesztésének egy részét.

Székelyudvarhely nem új jelenséggel áll szemben, ugyanis már március 15-én is kapott bírságot a magyar zászló színeiben kihelyezett szalagok miatt – jelentette ki Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere. Mint mondta, újra bebizonyosodott, hogy a nemzeti identitás megőrzése bizonyos embereknek és a helyi hatalomnak nem tetszik.

Hírdetés

Közölte, azzal kapcsolatban is vita folyik, hogy a magyar nemzeti lobogó volt kihelyezve október 23-án, azonban felhívta a figyelmet, hogy azok csak szalagok voltak a megemlékezés alkalmából. Megjegyezte, a jövőben is minden magyar nemzeti ünnepről megemlékeznek, nem riadnak vissza a kiszabott büntetésektől és a megfélemlítésektől sem.

A bírság kifizetésével kapcsolatban elmondta, elsődlegesen fellebbeznek a döntés ellen, ahogyan azt tették a március 15-i bírság kiszabásakor is. Ha ez nem sikerül, kilátásba helyezik a következő törvényes lépéseket az üggyel kapcsolatban – mondta Gálfi Árpád a Kossuth Rádió Hajnaltáj című műsorában.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »