Budapest első a bűnelkövetésben

Jelentősen csökkent a magyarországi bűncselekmények száma 2015-ben, a rendőrök tavaly csupán 268 ezret rögzítettek, míg egy évvel korábban 309 ezret – közölte az ORFK. A 2015-ös összesítésből kiderül, Budapest vezeti a bűnelkövetési listát, folyamatosan növekszik az online-bűnözés, megnőtt a dizájner-drogok hatása alatti családon belüli erőszak és a rablások kiemelt célpontjai a Nemzeti Dohányboltok.

Magyar Menedék - Badiny

Az összegzés szerint Budapest vezeti a listát, itt 73 ezer bűncselekményt követtek el. Utána Pest (27 ezer), valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megye (20 ezer) következik. Százezer lakosra a fővárosban 4137 bűncselekmény jutott, a második helyen Somogy megye áll 3464-gyel, Jász-Nagykun-Szolnok pedig a harmadik 2939-cel.

A regisztrált, ismert sértettek száma is csökkent az előző évhez képest, 215 ezerről 183 ezerre. A sértettek országon belüli megoszlása nem változott, főként Budapestről (52 ezer), valamint Pest (18 ezer) és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből (13 ezer) kerültek ki az áldozatok. Legnagyobb arányban évek óta a 25-59 éves férfiak és nők válnak sértettekké, a férfiak aránya pedig jelentősen meghaladja a nőkét.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »