Budapest, Eger és Hajdúszoboszló húzta a turizmust

Budapest, Eger és Hajdúszoboszló húzta a turizmust

Újabb bevételi rekordot könyvelhetett el a belföldi turizmus az első negyedévben, a növekedés meghaladta a 12 százalékot a Szallas.hu elemzése alapján.

A rekordszámú hosszú hétvége megtette a hatását, új csúcsot ért el a belföldi turizmus az első negyedévben: a Szallas.hu elemzése alapján a bővülés elérte a 12,5 százalékos mértéket 2017 hasonló időszakához képest.

Az első három hónapban sorrendben Budapest, Eger és Hajdúszoboszló fogadta a legtöbb vendéget a szállásfoglaló oldal adatai szerint, ezeket a városokat pedig Szeged és Pécs követte.

Az átlagos költés 10 százalékkal emelkedett 2017 első negyedévéhez képest és elérte a 35 382 forintot.

A turisztikai látnivalók között az egri vár volt a legnépszerűbb.

A magyarok előszeretettel látogatták a termálvizes üdülőhelyeket: a 10 legnagyobb vendégforgalmat elérő település több mint fele fürdőváros is egyben.

Az első negyedév nemcsak a turisztikai bevételek terén döntött újabb csúcsot, hanem a szállásfoglalással kapcsolatos eszközhasználati szokásokban is: már minden második magyar valamilyen hordozható készülék – mobiltelefon vagy tablet – segítségével választja ki szállását – mondta a közleményben Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »