Budapest–Bamako Rally 2018: A versenyzőket már csak pár száz kilométer választja el a végcéltól, Gambiától

Budapest–Bamako Rally 2018: A versenyzőket már csak pár száz kilométer választja el a végcéltól, Gambiától

Az idei Bamako-rali a befejező szakaszához érkezett. Már csak pár száz kilométer választja el a versenyzőket attól, hogy megérkezzenek végcéljukba, Gambiába. Azt, hogy mi történt velük az elmúlt pár napban, a helyszíni tudósítónktól, az ipolysági Baráti Tamástól tudhatjuk meg.

Talán a legfontosabb hír, hogy Mauritániában egy német versenyző súlyos balesetet szenvedett. Egy helyi tehergépjármű vezető tolta le az autóját az útról. Az autó sofőrje súlyos gerinc-, koponya- és nyaksérüléseket szenvedett. Két napig egy helyi kórházban ápolták annak a két amerikai orvosnőnek a felügyeletével, akik a rali orvos csapatának a tagjai. Azután, hogy stabilizálták az állapotát, repülőgéppel Berlinbe szállították.

A szenegáli Tambacoundba érve a versenyző egy utcai zavargásnak lehettek szemtanúi, de a konfliktus szerencsére megmaradt helyi szinten, így senki nem sérült meg.

Hírdetés

Tomi elmondása szerint érdekes volt látni, hogy Szenegál utcáin 50 éves autók közlekednek. Egy Renault 12-es személygépkocsiból 8 halász szállt ki, hogy lepakolja halászfelszerelését, valamint a 10 rekesz halat. Az sem mindennapi látvány – főleg nem egy európai ember számára – , hogy a helyi kórházból az elhunytat egy pékárut szállító autóval viszik haza, mégpedig egy tigrismintázatú szőnyegbe csomagolva.

A mezőny jól halad. Leszámítva a kisebb-nagyobb technikai problémákat, amelyet igyekeznek maguk vagy a helyi szerelők segítségével megoldani.

Hamarosan Gambiából jelentkezünk.

Dian Csaba


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »