Budaj kerekasztal megbeszélésre hívja a “demokratikus pártokat”

Budaj kerekasztal megbeszélésre hívja a “demokratikus pártokat”

Ján Budaj környezetvédelmi miniszter szerdára – tehát egy nappal az előrehozott választásokról szóló parlamenti szavazás után – kerekasztal megbeszélésre hívja a “demokratikus pártokat”. Az OĽANO-ból kiváló liberális Polgári-demokratikus Platform vezetője egyelőre nem pontosította, mely pártokra gondolt. A mainstream jelenleg a nem liberális, vagy nem liberális narratívát követő, háború ellenes pártokat nem nevezi “demokratikusnak”.

“Minden demokratikus párt elnöke, aki tevékeny és képes valamilyen erőt, szakmai hozzáadott értéket képviselni, meghívást kap”

jelentette ki Budaj. Állítása szerint akarja, hogy a demokratikus kerekasztalnál az ideológiai hovatartozás játsszon szerepet (a gyakorlat valószínűleg mást fog mutatni – a szerk.).

Hírdetés

Ha Eduard Heger megbízott kormányfő kilép az OĽANO-ból, Budaj pártja, a Zmena zdola vállalja, hogy Heger választási pártja legyen. Budaj szerint ez egy lehetséges alternatíva, semmi sem dőlt még el.

Kijelentette azt is, hogy a demokratikus pártok az elmúlt időszakban gyakran hibáztak, nem egyszer a tagság és pártszervezetek hiánya miatt, akik visszacsatolást tudtak volna számukra biztosítani.

Budajék korábbi retorikáját figyelembe véve ez utóbbi kritika elsősorban az OĽANO-nak szólt.

Körkép.sk, Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »