Budai: Czeglédy Csaba "trükkök százaival" húzná az időt 2022-ig

Budai: Czeglédy Csaba "trükkök százaival" húzná az időt 2022-ig

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő szerint Czeglédy Csaba újra “trükkök százaival” próbálkozik, hogy elhúzza bírósági ügyét, mert az az érdeke, hogy a tárgyalás ne fejeződjön be a 2022-es választásokig.

MSZP: Budai Gyula “felülhelyezte magát a törvényeken” | Híradó

Hírdetés

Budai Gyula – hirado.hu

A politikus azzal kapcsolatban nyilatkozott az MTI-nek, hogy kedden megkezdődött a Kecskeméti Törvényszéken a Czeglédy Csaba és társai ellen indított büntetőper.
   
Hangsúlyozta: “Arról a Czeglédy Csabáról beszélünk, aki Gyurcsány Ferenc házi ügyvédje, illetőleg a céges ügyein kívül Gyurcsány Ferencnek a családi ügyeit is vitte, mint ügyvéd”.
   
Budai Gyula közlése szerint ugyanakkor a vádlottak közül senki nem jelent meg a tárgyaláson, beteget jelentettek, így a bíróság annyit tudott érdemben haladni, hogy a tizenkilencedrendű vádlott vallomását – aki egyébként lemondott a tárgyalás jogáról – felolvasta.
   
A fideszes politikus úgy értékelt: újra “trükkök százaival” próbálkozik Czeglédy Csaba és az őt képviselő ügyvédek, hogy megakadályozzák, illetve elhúzzák a bírósági tárgyalást, mert az az érdekük, hogy a büntetőeljárás ne fejeződjön be a 2022-es választásokig.
   
Budai Gyula szerint nem véletlen, hogy a múlt héten Gyurcsány Ferenc pártelnök nyilvánosságra hozta azt a listát, amelyen Czeglédy Csaba a DK jelöltjeként szerepel a szombathelyi előválasztáson. Teljesen egyértelmű – folytatta -, hogy Czeglédy Csabának el kell húznia a büntetőeljárást, mert így el tud indulni a választásokon, és megint tud “játszani” a mentelmi jogával, ahogy ezt tette 2018-ban és 2019-ben is.
   
Budai Gyula “az igazságszolgáltatás arcul csapásaként” értékelte, amit az elmúlt években Czeglédy Csaba és vádlott-társai, illetve az őket képviselő ügyvédek tesznek a büntetőeljárás során.
   
Felidézte: Czeglédy Csaba és társai ellen a szombathelyi székhelyű Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. Hozzátette: Czeglédy Csaba nem fizette ki azokat a diák- és nyugdíjas munkavállalókat, akiket a Human Operator Zrt.-n keresztül alkalmazott, és “ellopta” azt a 6,3 milliárd forintot, amit az állami költségvetésbe járulékként be kellett volna fizetnie.
   
Hangsúlyozta: Czeglédy Csabát hasonló bűncselekmény miatt már jogerősen elítélték.
   
“Ő egy adócsaló bűnöző, a baloldal dédelgetett kedvence és Gyurcsány Ferenc kegyeltje, aki az elmúlt másfél évben közel 150 millió forintos megbízást kapott a DK-s önkormányzatoktól ügyvédi irodáján keresztül” – fogalmazott Budai Gyula.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »