Búcsúi szentmise a pusztaszikszói Szent Vendel-kápolnánál

Búcsúi szentmise a pusztaszikszói Szent Vendel-kápolnánál

Szent Vendel búcsúját ünnepelték a szent liturgikus emléknapja alkalmából október 23-án, vasárnap a Füzesabonyhoz közeli Pusztaszikszón épült Szent Vendel-kápolnánál.

A Szent Vendel tiszteletére szentelt, Pusztaszikszón álló kis kápolnánál minden évben búcsúi szentmisét szervez a füzesabonyi egyházközség. Idén október 23-án, vasárnap délután, gyönyörű őszi időben indult zarándoklatuk a búcsúra. A füzesabonyi Széchenyi István Katolikus Általános Iskola tanulói, tanárai és a szülők kerékpárral indultak az iskolától a kápolnához.

A szentmise vendégszónoka Liga Konrád hevesi káplán volt. Prédikációjában a csend jelentőségéről beszélt. Kiemelte, hogy

Nekünk is meg kell tanulnunk az elcsendesedés művészetét, amelyben meghallhatjuk Isten szavát – hangsúlyozta a szónok. – Szent Vendel, bár királyfi volt, lemondott vagyonáról, remeteként élt. Az embernek, akármilyen életállapotban van, mindig van lehetősége a keresztény értékek gyakorlására.

Hírdetés

A szentmise után Papler Pál János füzesabonyi plébános az egyházközség nevében megköszönte Liga Konrád atyának, hogy elfogadta a meghívást.

A búcsúünnep agapéval zárult.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »