Búcsú Tempfli József nyugalmazott püspök úrtól

Hosszú út végén búcsúzunk Tőled, Püspök Atya! Köszönjük, hogy sváb származású ember létedre magyarokat megszégyenítő magyar nemzeti elkötelezettséggel, mélységes keresztény hittel és végtelen emberséggel, alázatosan élted életedet, szolgáltad keresztény testvéreidet és magyar nemzetedet. Köszönjük, hogy oly sok magyar embert szerénységeddel, szolgálatkészségeddel és kisugárzó hiteddel visszatérítettél a hívő keresztények sorába. Köszönjük, hogy visszaszerezted a hajdani nagyváradi püspökség méltóságát, hatalmának egy részét. Köszönjük, hogy mindvégig hű maradtál példaképedhez, Márton Áron püspökhöz és tovább adtad az ő tanításait.

Köszönjük, hogy a Magyarok Világszövetségében is közösséget vállaltál velünk, felelős tisztséget is ellátva, mint Szövetségünk Etikai Bizottságának elnöke. Köszönjük, hogy a Magyarok Világszövetsége Erdélyi Társaságának Védnöki Testületéhez, több püspöktársadhoz –  Csiha Kálmán, Erdő János, Mózes Árpád – hasonlóan holtodig hűséges maradtál.

Köszönjük a sorsnak, hogy a magyar állampolgárság visszaadásáért folytatott harcunkban rendületlenül mellettünk álltál.

Köszönjük, hogy magyar nemzetszolgálatodért kitüntethettünk élő embernek kijáró legmagasabb kitüntetésünkkel, a Magyar Nemzetért Érdemérem Ezüst Fokozatával, és nevedet viselő emlékfát avathattunk Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékparkban ott, ahol Árpád Nagyfejedelem, és vezérei megtartották az országalapító szert.

Engedd meg, hogy holtodban átadjuk legnagyobb kitüntetésünket – amelyet csak posztumusz ítélünk oda –, a Magyar Nemzetért Érdemérem Arany Fokozatát.

Nyugodj békében! Emléked legyen áldott! Velünk az Isten!

 

Budapest-Kolozsvár, 2016. május 25-én

A Magyarok Világszövetsége nevében Patrubány Miklós István Ádám

 

MVSZ Sajtószolgálat

8993/160525


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »