Búcsú dr. Fákó Árpádtól

Búcsú dr. Fákó Árpádtól

A családorvosi rendelőben, szakrendelőkben, a betegágy mellett az orvos gyakran töri a fejét. Mivel kerülhet közelebb az igaz­sághoz betege panaszait értékelve? A modern medicína ma már elképzelhetetlen klinikai laboratórium, képalkotó eljárás és még több, sokszor bonyolult vizsgálat eredményei nélkül. Ebben volt nélkülözhetetlen – évtizedeken keresztül – dr. Fákó Árpád munkája.

Laboratóriumi szakorvosként hangyaszorgalommal és precizitással végezte a vizsgálatokat a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház laboratóriumában egészen nyugdíjazásáig. Azután, míg ereje és egészsége engedte, magánlaborban dolgozott. Mi, osztályos orvosok nem kérhettünk olyan vizsgálatot, ami nem készült volna el idejében. Ez rendkívül fontos a gyógyító munkában.

Született 1937. november 15-én, a sepsiszentgyörgyi mai Székely Mikó Kollégiumban érettségizett 1954-ben. A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol nagyon fiatalon, 1960-ban doktorrá avatták. Erdővidéken, a baróti kórház vonzáskörében üzemorvosként dolgozott, majd laboratóriumi szakorvosi vizsgát tett.

Hírdetés

Kitűnő humorát és kifogyhatatlan jókedvét már egy ideje nélkülöznünk kellett betegsége miatt. Ennek ellenére felesége, a csupaszív Erzsébet társaságában nem hiányozhatott koncertekről, előadásokról, tárlatmegnyitókról, míg ezek látogathatók voltak a vírusveszély beköszöntése előtt. Igazi kultúrember volt.

Árpi, búcsúzunk Tőled! Hiányozni fogsz körünkből.

Dr. Albert István


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »