Búcsú az alma matertől

A Beregszászi Magyar Gimnáziumban idén is igen színes és tartalmas tanévzáró ünnepségen búcsúzott az alma matertől 40 diák, akik számára egy új fejezet kezdődik életükben.

Az ünnepségen Szabó Árpád igazgató büszkén számolt be az elmúlt tanév tanulmányi eredményeiről, mint mondta, a diákok ebben a tanévben is számos alkalommal bizonyították tehetségüket Kárpátalján és Magyarországon egyaránt.

Miután a tanintézmény legfiatalabb növendékei a végzősök vállára akasztották az útravaló tarisznyát, a meghívott vendégek – Erdei Péter, Magyarország beregszászi külképviseletének konzulja, Zubánics László, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnoka, Petruska István a Beregszászi Járási Állami Közigazgatási Hivatal elnöke, Péter Csaba, a megyei tanács képviselője, illetve Sin József, a Beregszászi Járási Tanács elnöke levélben – köszöntötték a diákokat és tanáraikat. Petruska István, a Beregszászi Járási Állami Közigazgatási Hivatal elnöke egy multimédia-csomagot adott át Szabó Árpád igazgatónak, valamint bejelentette, hogy idén első alkalommal a különböző szintű tantárgyi vetélkedők első, illetve dobogós helyezettjei, valamint felkészítő tanáraik az elismerő oklevélen kívül pénzjutalmat is kapnak.

Járásunk vezetősége így szeretné elismerni szorgalmukat és ösztönözni őket további jó tanulásra, mondta. A kiemelkedő eredményt elért diákoknak a jutalmat Petruska István és Péter Csaba adta át.

Okszana Radik, a járási közoktatási osztály megbízott vezetője elmondta, hogy a Beregszászi járás a tantárgyi vetélkedők eredményeit tekintve ebben a tanévben az előkelő 5. helyet foglalta el megyei szinten, s ez nagy mértékben a magyar gimnázium érdeme, hiszen tanulói 33 járási elsőséget, illetve 14 megyei dobogós helyezést szereztek. A BMG végzős diákja, Kopasz Rebeka Magdolna (felkészítő tanára Szabó Éva) pedig a magyar nyelv és irodalom vetélkedő országos fordulójában első helyezett lett.

A rendezvény folytatásaként a ballagó diákok zenés-verses összeállítással búcsúztak az alma matertől, amelyben köszönetet mondtak tanáraiknak, nevelőiknek, szüleiknak az áldozatos munkájukért, valamint azért a türelemért, amelyet a tanulmányi éveik alatt tanúsítottak irántuk. Megfontolandó jó tanácsokkal látták el útravalóul a diákokat az osztálfőnökök – Gogola István és Szabó Éva – is. A szülők nevében Kopasz Gyula mondott köszönetet a tanároknak odaadó munkájukért. A hagyományokhoz híven a végzős évfolyamok képviselői fából faragott platánlevelet akasztottak a gimnázium előtti parkban álló életfára.

Az ünnepség zárásaként Taracközi Ferenc, a beregszászi református gyülekezet vezető lelkipásztora kérte Isten áldását a diákok, szülők és tanárok életére.

B. H.

Forrás: Kárpátinfo hetilap


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »