Brutális összeget költöttek megint a futballra

Brutális összeget költöttek megint a futballra

Először költött labdarúgóklub egymilliárd eurónál (330 milliárd forintnál) többet az aktuális keretére.

A svájci székhelyű Sporttanulmányok Nemzetközi Központjának (CIES) adatai szerint a Manchester City lépte át ezt a határt azzal, hogy a jelenlegi keretében lévő játékosok megszerzéséért 1,014 milliárd eurót fizetett ki. A legutóbbi átigazolási időszakban azonban a Paris Saint-Germain (913 millió euró), valamint a Real Madrid (902 millió euró) is megközelítette az egymilliárd eurót.

Josep Guardiola együttese után a Premier League-ben a városi rivális Manchester United (751 millió euró) és a Bajnokok Ligája-címvédő, bajnoki ezüstérmes Liverpool (639 millió euró) következik.

Hírdetés

Az európai öt topligában a legkevesebbet a Bundesligában újonc Paderborn áldozta a keretére: négymillió eurót.

A legdrágább és a legolcsóbb keret között 148-szoros a különbség a spanyol bajnokságban (Real Madrid – Mallorca), 114-szeres a francia bajnokságban (PSG – Nimes), 85-szörös a Bundesligában (Bayern München – Paderborn), 63-szoros a az olasz bajnokságban (Juventus – Lecce) és 32-szeres a Premier League-ben (Manchester City – Norwich).

Az átlagos csapatérték Angliában 345 millió euró, Spanyol és Olaszországban 167 millió euró, Németországban 124 millió euró, míg Franciaországban 118 millió euró.

A 10 legértékesebb keret


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »