Brutális összegeket költenek a németek a migránsokra

Brutális összegeket költenek a németek a migránsokra

Négy éven át 100 milliárd euró. Ennyit fordít Németország 2020-ig a migránsok ellátására – egy német pénzügyminisztériumi dokumentum szerint. A német tartományok ennél magasabb összegre számítanak. A berlini kormány és a tartományok éles vitát folytatnak a kiadások elosztásának mértékéről.

Költséges mulatság lesz a migránsok németországi ellátása. Ez derül ki abból a pénzügyminisztériumi jelentésből, amelyet a Der Spiegel hírmagazin ismertetett. Idén 16 milliárd eurót, majd évente emelkedő összeget, 2020-ban már 20,4 milliárd eurót költenek a migránsokra. 2020-ig összesen 100  eurójába kerül az adófizetőknek a migránsok ellátása – ez az Angela Merkel vezette kormány számítása. A tartományok ennél magasabb összeggel számolnak. Egyes rendvédelmi, terrorelhárítási költségek viszont nem szerepelnek ebben az összeállításban. Benne vannak viszont a konfliktusok megelőzésére szolgáló kiadások, amelyek helyszíne a Közel-Kelet, vagyis nem Németország.

A kormány és a tartományok azon vitáznak, ki mekkora összeget fizessen ebből. A Der Spiegel értesülései szerint a szociális kiadások értéke megközelíti a 26 milliárd eurót, nyelvtanfolyamokra 5,7 milliárdot, a munkaerőpaci beilleszkedésre szánt segélyek összegét pedig 4,6 milliárd euróra teszik.

A kormány úgy számol, hogy a migránsok 55 százaléka öt éven belül elhelyezkedik. 1 és 1,5 millió közöttire becsülik a tavaly Németországba érkezett migránsok számát. Idén 600 ezer, jövőre 400 ezer, az azt követő évben pedig évente 300 ezer migráns érkezésével számolnak Németországban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »