Brutális kegyetlenség, így történt a VII. kerületi gyilkosság

Embertelen brutalitással végzett albérlője hétfőn a budapesti nyelvtanárral, P. Attilával, akinek az volt az egyetlen bűne, hogy szerette volna idejében megkapni a lakbért. A 49 éves férfi évtizedek óta a főváros VII. kerületében álló, István utcai társasház egyik harmadik emeleti lakásában élt. Az elmúlt években átalakította az otthonát, és rövid távú, átmeneti lakáskiadásba fogott.

“Két huszonéves nő és két férfi jött hozzá múlt csütörtökön” – mondta a Borsnak az egy emelettel lejjebb lakó nő. “Gyanúsak voltak, szinte ki sem jöttek a lakásból, még táska sem volt náluk. Az egyikük folyton pásztázta a lakásokat a körfolyosóról, azt hittem, be akar törni hozzám. A tragédia után a két lány elrohant, a füst pedig dőlt ki mindenhonnan. A két férfi azonban itt ma­radt, ők maguk hívták ki a tűzoltókat” – tette hozzá a szomszédasszony.

A férfi mellett lakó fiatalok akkor mentek ki a körfolyosóra, amikor a rendőrök kopogtak az ajtójukon. Az albérlők egy kitalált történettel álltak elő. Azt állították, hogy főzés közben lecsapódott a biztosíték, ezért kijöttek a lakás elé, hogy visszakapcsolják. Ezt többször is megismételték, amikor füstre lettek figyelmesek, de vissza már nem tudtak menni. Elmondásuk szerint előző nap kifizették a 280 ezres lakhatást. A szomszédok szerint azonban a tűzzel próbálták balesetnek beállítani a gyilkosságot.

Hírdetés

A Bors elérte P. Attila egyik közeli rokonát, aki elmondta: elszámolási vita vezethetett a gyilkossághoz, a vendégek nem akartak időben fizetni Attilának.

“A késelés után ketten tehették az ágyba, mert a keze fölfelé állt. A tűz előtt még az egyik kutyáját is leszúrták… Attila délelőtt tizenegykor beszélt utoljára a párjával, délután négykor pedig már nem volt elérhető” – szögezte le megtörten a rokon.

Attila korábban magas beosztásban dolgozott egy bankban, és rendkívül jó nyelvérzéke is volt. Rengeteg nyelven beszélt, angolra pedig gyerekeket is tanított. Mellette nagy állatbarát volt, menhelyről fogadta be a kiskutyáit. A tüzet túlélő Lokira jelenleg az Illatos úti menhelyen vigyáznak. Attila hozzátartozói nem szeretnék, hogy ott maradjon, abban bíznak, hogy hamarosan örökbe fogadja valaki a kutyust.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »