Brüsszeli merényletek: 32 halálos áldozat van

Minden információt összevetve a múlt kedden Brüsszelben elkövetett merényletek halálos áldozatainak száma harminckettő – írta Twitter-üzenetében Maggie De Block belga egészségügyi miniszter kedden.

Míg a korábbi jelentések 35 halottról számoltak be, addig a rendőrségi és egészségügyi adatokat összevetve az áldozatok száma ennél hárommal kevesebb – hangsúlyozta az egészségügyi miniszter.

A belga főügyészség által az áldozatok azonosítására kijelölt tisztségviselő elmondta: a korábbi számadat annak tudható be, hogy volt olyan áldozat, amely kétszer is felkerült a listára kilétének azonosítása előtt.

Hozzátette, hogy a főügyészség nem adja ki az áldozatok neveit, és így fog eljárni abban az esetben is, ha a DNS-vizsgálatok folyamán újabb áldozatra találnának.

A belga főügyészség tájékoztatása szerint az áldozatok között 17 belga és 15 más, különböző állampolgárságú van, akik közül négyen a kórházban hunytak el. Kiskorú nincs az áldozatok között – tették hozzá.

Maggie De Block közlése szerint a támadásokban megsebesült 340 embert 28 belga kórházban látják el, közülük 94-en további kórházi kezelésre szorulnak. Kettőt Franciaországba, kettőt az Egyesült Államokba szállítottak, kezeléseiket ott folytatják.

A belga egészségügyi intézményekben kezelt sérültek közül 49-et továbbra is intenzív osztályon ápolnak, 30-an súlyos égési sérülésekkel speciális kezelést kapnak – tette hozzá a miniszter.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »