Brüsszelben rekedt egy NAV-os

A robbantások miatt egy ideig még a belga fővárosban kell vesztegelnie egy magyar vámszakértőnek.

A szerkesztőségünkhöz eljutott hírek szerint a Brüsszelben ragadt magyar vámszakértő külföldi kollégáival együtt csak találgatja, vajon hogyan és mikor juthat haza.

A férfi egy szakmai út miatt érkezett Brüsszelbe, budapesti repülőjegye csütörtökre szól, ám a szerdán zár alá vont Zaventem repülőteret csütörtökön sem nyitják meg a terrorfenyegetettség miatt.

A vámszakértő rövid helyzetjelentésben számolt be a háborús övezetté változó belga fővárosról. Levelében azt írta: a támadások után megállt az élet Brüsszelben. A divatboltok és a bevásárlóközpontok zárva tartanak, csak a kisebb sörözők, az aprócska családi üzletek, kifőzdék nyitottak ki. Az általában nyüzsgő városra telepedő csendet csak a katonai járművek zaja töri meg.

Nyilatkozónk a robbantások idején épp Brüsszel belvárosában tartózkodott. Mint írta, hatalmas volt a készültség, rendőr- és mentőautók száguldoztak mindenfelé. Elmondta: szállását, a Thon City Centre-ét is felszerelték a sebesültek ellátására szolgáló ideiglenes infrastruktúrával.

A két helyszínen végrehajtott keddi brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincegy ember életét vesztette, és nagyjából kétszázhatvanan megsebesültek. Továbbra is folyik a hajsza a szökésben lévő terrorista után. Percről percre frissülő tudósításunkat ide kattintva követheti.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »