Brüsszelben be akarják tiltani a magyar kormány kampányát

Brüsszelben be akarják tiltani a magyar kormány által indított kampányt – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára egy, a kormány Facebook oldalára feltöltött videóban.

Dömötör Csaba ismertetése szerint a kormány megbízásából egy plakátos kisteherautó járta Brüsszel utcáit, amellyel a bevándorlási politika következményeire akarták felhívni figyelmet. Ezek között arra is, hogy bár Guy Verhofstadt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége európai parlamenti frakciójának vezetője szerint nincs bevándorlási válság, már több százan haltak meg terrortámadásokban Európában.

Az államtitkár azt mondta, szerdán rendőrök állították meg a kisteherautót, és arra „kényszerítették” a sofőrt, hogy szerelje le a feliratot, erről pedig nem lehetett felvételt készíteni.

„Brüsszelben tehát cenzúra van, a kormány kampányát be akarják tiltani” – szögezte le Dömötör Csaba hozzátéve, hogy ez elfogadhatatlan, mivel a plakátos autó a véleménynyilvánítás jogszerű és fontos eszköze.

Hírdetés

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy Guy Verhofstadt elmondhatta a véleményét, de „nekünk magyaroknak, meg akarják tiltani”. Ragaszkodunk ahhoz, hogy a magyarok véleménye is megjelenjen a vitában – jelentette ki az államtitkár.

November elején az európai liberálisok indítottak teherautós kampányt Brüsszelben. A hirdetőtáblán Orbán Viktor fényképe volt látható, valamint a következő angol nyelvű felirat: „Először elteszi a pénzünket, majd le akarja rombolni Európát”. A mobil óriásplakát másik oldalán magyar nyelvű volt az üzenet: „Kezdetben csak a pénzünkre utazott. Most Európa egysége a tét!”

Brüsszel utcáit rója a Verhofstadtot az igazsággal szembesítő plakát

Korábban beszámoltunk róla, hogy a magyar kormány, válaszul Guy Verhofstadt Orbán Viktort lejáratni kívánó plakátkampányára, egy olyan kisteherautót fog elindítani, amelyen egy óriásplakát szerepel azzal az angol felirattal, hogy „Százak haltak meg terrortámadásokban 2015 óta, de Guy Verhofstadt azt mondja: ”nincs bevándorlási válság„ (2018.04.07.). Ez ostobaság!”

A kisteherautó a plakáttal immár Brüsszel utcáit rója, számolt be róla a magyar kormány hivatalos Facebook-oldala.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »