Brüsszelben az EU választás idejére száműzték az illegális migránsokat a városközpontból

Nem kicsit álszent módon, de az EU választások idejére száműzték a belga hatóságok az unió legfontosabb igazgatásii épületei mellől, a városközpontban levő Brüsszel-Észak központi vasútállomásról az illegális migránsokat. Az állomás május 27-től visszaalakul az illegális bevándorlók szálláshelyévé és a velük zajló emberkereskedelem központi helyszínévé.

Brüsszel, amely Belgium és az EU központja is egyben az egyik legszebb példa arra, hogy a migránsok tömeges betelepítése nem jár semmilyen haszonnal, sőt, kifejezetten káros például –többek között– a közbiztonság súlyos megromlása miatt.

Az iskolai végzettség, nyelvismeret, szaktudás nélkül az unióba áramló illegális migránsok tömegei groteszk módon az Európai Uniós hivatalok közvetlen közelében levő szebb napokat is látott Brüsszel-Észak vasútállomást és a környékét lepték el már évek óta. Nem pusztán arról van szó, hogy több százan ott alszanak, de arról is, hogy minden bizonnyal a haladó belga gyarmattartó hagyományok alapján a vasútállomáson található az illegális fizikai munkákat elvállaló migránsok emberpiaca, amit a helybeliek csak rabszolgapiacként titulálnak. Természetesen virágzik a migránsok megszállta területen a drogkereskedelem és a prostitúció is.

Hírdetés

Az illegális migránsok ideiglenes elzavarását feltehetően azért tartották fontosnak az EU választások idejére a brüsszeli városvezetők, mert talán disszonánsnak és kissé kellemetlennek gondolták az illegális migránsok tömeges utcai jelenlétét az EU épületei mellett. A hivatalos városvezetői bejelentések szerint a központi brüsszeli vasútállomásról kiköltöztetett 200 illegális migránst menekültszállásokon helyeztek el, ahol állandó elhelyezést kaptak. Ezzel szemben viszont a helyi sajtó a migránsokat elzavaró helyi rendőri forrásokra azt közölte, hogy valójában csak ideiglenes elzavarásról van szó, jóval ,több, mint 200 érintettel, akiket az unós választás másnapjától a rendőrök már nem fognak megakadályozni a visszatérésben.

A brüsszeli központi vasútállomás migránsainak a többsége egyébként is csak a közelben levő Maximilian Parkig ment el, amely a bevándorlók ideiglenes száműzése miatt most teljesen meg is telt.

888.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »