Brüsszel szerint röhejes Orbán „sorosozása”

Szinte zavarba ejtő, hogy reagálni kell rá, annyira röhejes – az Index.hu Eurológus blogja szerint ezekkel a szavakkal kommentálta az Európai Bizottság (EB) alelnöke Orbán Viktor “migránsozását”. A miniszterelnök másfél hete, az állami rádiónak adott interjújában beszélt arról, hogy Brüsszelben Soros György bevándorlási tervét hajtják végre, ennek egyik része, hogy évente egymillió migránst hozzanak be Európába. “Nem mi döntenénk el, kit fogadunk be” – mondta akkor a kormányfő.

Frans Timmermans amellett, hogy röhejesnek tartotta a feltételezést, úgy érezte, mégis reagálniuk kell rá, mert annyira elterjedt a hír Magyarországon. Úgyhogy cáfolta, hogy a bizottság „Soros úr vagy bárki más terveit hajtaná végre”. Leszögezte, hogy az Európai Unió (EU) nem kérte, hogy évente egymillió migránst hozzanak be, és az uniós menekültügyi ügynökség sem akarja megfosztani a tagállamoktól a joguktól, hogy eldöntsék, ki kaphasson menedékjogot.

Az Európai Bizottság szociáldemokrata alelnöke arra emlékeztetett, hogy Magyarországnak 1294 menedékkérőt kellene befogadnia egy szétosztási mechanizmus alapján. Ez az a döntés, amelyet hazánk megtámadott az Európai Bíróságon, és kvótaperként híresült el.

Frans Timmermans azt is bizonygatta, hogy az EU az elmúlt két évben azon dolgozott, hogy erősítse a határok védelmét és hazaküldje azokat, akiknek nincs joga a menedékjogra. „Lecsapunk az illegális migrációra, és az embercsempészek gonosz üzleti modelljére, valamint kezeljük a migrációs nyomás gyökereit” – közölte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »