„Brüsszel nem Moszkva, az Európai Unió nem KGST”

Folyamatosan járőröznek a Magyar Honvédség és a rendőrség alakulatai a déli határon, ennek ellenére a migránsok naponta több alkalommal próbálkoznak az átjutással. Mivel a védvonal fokozott ellenőrzés alatt áll, így az erőszakos módszerek, azaz a kerítés átvágása újabban kevéssé jellemző.

Magyar Menedék - Sitchin

Azok, akik illegálisan valamiképpen mégis bejutnak, a határral párhuzamosan vont, több kilométer szélességű biztonsági zónában akadnak fenn. Honvédségi információink szerint az embercsempészek, észlelve a szigort, újabb és újabb utakat keresnek, emellett rendszeresen megkísérlik a határőrizetet ellátók korrumpálását. Ebbe a „játékba” természetesen már a kezdetektől beszálltak a belső elhárításért felelős katonai és rendőrségi egységek, akik látszólag a „túloldalról” érkezve, magukat bűnözőknek kiadva tesztelik a szolgálatban állók megbízhatóságát. E munkáról részleteket nem lehet tudni, ám az olykor nyilvánosságra jutó, bíróság elé kerülő ügyek mögött a szolgálatok tevékenysége áll. Úgy tudjuk, a közelmúltban egy korrupcióval megvádolt egyenruhás kötött vádalkut a nyomozó hatóságokkal.

A parlament nemzetbiztonsági bizottsága folyamatosan figyeli a migrációs helyzet alakulását, az esetleges új útvonalak kialakulását, az érintett hatóságok és szolgálatok segítségével – erről is beszélt tegnap este Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke az Echo televízió Híróra című műsorában. Elmondta, amint a szükséges jogszabályokat kihirdetik, azonnal elkezdik a terrorellenes védekezés intézményi és infrastrukturális megújítását, így a tervezett elemző központ kialakítását.

A kvótareferendum kapcsán megerősítette, „Brüsszel nem Moszkva, az Európai Unió nem KGST”, így nem lehet az emberekre, illetve az egyes országokra erőltetni központilag elrendelt szabályokat.

mho


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »