Brüsszel központosít, az európai átlagember meg visszatérne a nemzetállami gyökerekhez

A Pew Research Center 10 uniós tagállamban végzett közvélemény-kutatást, amelynek eredményeit kedden hozták nyilvánosságra. A mérés eredményei azt mutatják, hogy az Európai Uniót támogatókat létszámban már majdnem felülmúlják azok, akik negatív véleménnyel vannak az EU-ról: az ő arányuk mostanra 51 és 47 százalék közé tehető, szerte Európában.

Magyar Menedék - Badiny

A kutatóközpont szerint az “euroszkepticizmus” olyannyira növekedésnek indult, hogy Görögországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Spanyolországban az Európai Uniót ellenzők létszámfölénybe kerültek, és már kisebbségben vannak azok, akik pozitív véleménnyel vannak az EU-ról.

A kutatásból kiderült, hogy a brit kilépés lehetősége, a migrációs válság, és Brüsszel központosítási törekvései fokozzák az ellenérzéseket az Európai Unióval szemben. A felmérést április 4. és május 12. közt végezték, és összesen 10491 embert kérdeztek meg Lengyelországban, Magyarországban, Olaszországban, Svédországban, Hollandiában, Németországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Görögországban.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »