Brüsszel hallgat a Hitlert méltató politikus ügyében

Óriási felháborodást keltett, amikor egy politikus Hitlert méltatta. Ráadásul egy olyan párt politikusa, amelyik magát európai, demokrata pártnak tartja, tagjai az Európai Parlamentben is helyet kapnak. Vajon Brüsszel csak gyávaságból hallgat vagy egyetértésből nem zárkóznak el? – írja a V4NA Hírügynökség.

Hitlert méltatta egy európai polgármester egy önkormányzati ülésen. Úgy fogalmazott: „Harminchatban vagy harminchétben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta”.

Hírdetés

A V4NA levélben fordult az Európai Parlament elnökéhez, hogy megtudjuk, elfogadhatónak tartja-e, ha egy európai, magát demokratának tartó párt politikusa, polgármestere Hitler-csodálatának ad hangot. Ráadásul a párt képviselője az EP-ben ül. Mit gondol erről? Kérdés, hogy Brüsszel miért hallgat az ügyben, csak gyávaságból vagy szerintük is nagyszerű ember volt a népirtásért felelős Hitler.

A Hitler-rajongó polgármester, László Imre, Budapest XI. kerületének polgármestere, a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíció (DK) pártjának színeiben került hatalomra. A DK-t Gyurcsány Ferenc felesége is képviseli az Európai Parlamentben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »