Brünnben bővíti tovább irodahálózatát a CED

A jelentős exportpotenciállal és dinamikusan fejlődő gazdasággal rendelkező Csehországban megnyíló iroda révén teljessé válik a CED közép-európai és V4-es lefedettsége, amely immár 22 képviselettel segíti elő a magyar cégek külpiacra lépését.

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. stratégiai feladata a magyar érdekeltségű vállalkozások közép-európai régióba irányuló exporttevékenységének szakmai támogatása. E cél elérése érdekében a CED a jelentős exportpotenciállal és dinamikusan fejlődő gazdasággal rendelkező Csehországban, Brünnben bővíti tovább regionális irodahálózatát.

Az irodanyitás létjogosultságát kiválóan mutatja, hogy Magyarország cseh piacra irányuló exportmutatói az elmúlt években dinamikusan bővültek: a magyar kivitel értéke 2018-ban meghaladta a 4,6 milliárd eurót, amellyel Csehország Magyarország hatodik legfontosabb célpiaca volt a tavalyi évben.

„Brnói képviseletünk megnyitásával újabb mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen így lehetőségünk nyílik arra, hogy immár teljes jelenlétet biztosítsunk partereink számára mind a V4-es tagországokat, mind pedig a teljes közép-európai régiót tekintve, ezzel is elősegítve hazánk exportfejlesztését, a magyar külkereskedelem további bővülését” – fogalmazott Csík László, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Hírdetés

Kiss-Parciu Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: az irodanyitás jelentős mértékben hozzájárulhat a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlődéséhez azáltal, hogy megkönnyíti a magyar vállalkozások piacra lépését. Kiemelte: a brünni helyszín gazdasági csomópont-jellege elősegítheti az iroda sikeres működését, egyúttal pozitívumként értékelte a V4-es exportfejlesztési lefedettség megvalósulását.

Az irodanyitással egyidejűleg – elősegítendő a magyar vállalkozások, illetve a magyar termékek és szolgáltatások piaci pozícionálását – a CED összesen 7 kiemelt partnerének biztosít első alkalommal részvételi lehetőséget az MSV Nemzetközi Gépipari Vásáron.

A régió egyik legjelentősebb ágazatspecifikus szakrendezvénye teret ad a magyar vállalkozásoknak a regionális fogyasztók közvetlen elérése mellett személyes üzleti tárgyalások folytatására, a potenciális partnerek feltérképezésére.

(CED-sajtóközleménye/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »