Bronzért küzdhetnek strandkéziseink

Bronzért küzdhetnek strandkéziseink

Szakadó esőben játszották az elődöntőket a margitszigeti strandkézilabda-világbajnokságon. A női, valamint a férfi magyar csapat is vereséget szenvedett, így mindkét gárda a bronzmeccsén léphet pályára vasárnap.

Látványos dobások, szórakoztató játék. A margitszigeti Palatinus strand adott otthont a 2016-os strandkézilabda-világbajnokságnak. „Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk Magyarországon, azon belül pedig Budapesten. A rendezés kiváló és ez nemcsak én véleményem, hanem az egész delegációé. Szóval minden remek” – mondta Hasszan Musztafa, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség elnöke.

Mindkét magyar csapat bejutott az elődöntőbe. A nők a brazilokkal, míg a férfiak a horvátokkal meccseltek a fináléba jutásért. Ez azonban egyik gárdának sem sikerült. A nőknél az első félidőt a brazilok nyerték, míg a második döntetlennel ért véget, ezért aranygól következett, amit Brazília szerzett – megnyerve ezzel a párharcot.

„Nem sokon múlt. Kétszer egy gólon, csak a baj az, ugye, hogy éveket dolgoztunk azért, hogy ha itthon lesz egy vb, és akkor megverjük a brazilokat, aztán a végén itt valami bicegett. Ugye a döntőben kellett volna találkozni, csak vesztettünk pontokat. Ahhoz képest nagyon szépen felálltunk, tegnap már egy félidőt elvettünk tőlük napsütésben, ma esőben kimondottan készültünk arra, hogy a játékukat megbontjuk. Majdnem sikerült, a baj az, hogy a majdnem és a nem az ugyanaz ebben a helyzetben” – értékelte a mérkőzést a női csapat kapitánya, Gróz János.

A férfi válogatott szétlövésben kapott ki. Az első félidőt a horvátok, a másodikat a magyarok nyerték. Következett a szétlövés, ami végül horvát sikerrel zárult.

„Az első félidő egy kicsit nyögvenyelős volt, a másodikban, azt gondolom, hogy nagyon jól kézilabdáztunk, szétlövésre mentettük az egész mérkőzést és a végén a 6. vagy a 7. körben hibáztunk egyet, ami ilyenkor már tényleg nagyon lutri. Nagyon sok függ a játékosok idegállapotán, a labdán, esett az eső, stb. Azt gondolom, boldogok vagyunk, mert elértük a célunkat, négybe került a válogatott és kvalifikálta magát a jövő évi lengyelországi világjátékokra, ez mindennél fontosabb” – nyilatkozta Gulyás István szövetségi kapitány.

Vasárnap a nőknél Brazília–Spanyolország döntőt, valamint Magyarország–Norvégia bronzmeccset rendeznek. A férfiak versenyében Brazília Horvátországgal csap össze a fináléban, a 3. helyért pedig Magyarország Katarral játszik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »