Bronzérmes a magyar férfi párbajtőrcsapat

Bronzérmet nyert a magyar férfi párbajtőr-válogatott vasárnap, a riói olimpia vívóversenyeinek utolsó napján.

 

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású csapat a tavaly világbajnoki ezüstérmes dél-koreaiak 45-42-es legyőzésével jutott be az elődöntőbe, ahol a világranglistát vezető, címvédő franciáktól 45-40-re kikapott. A harmadik helyért rendezett mérkőzésen a vb-címvédő ukránokkal vívott, és 39-37-re nyert.

 

Elsőként Rédli Dmitro Karjusenkóval, majd Imre Bogdan Nyikisinnel 0-0-t vívott, passzivitás miatt mindkét asszó egy perc után véget ért. Ezután Boczkó helyén a tartalék Somfai kezdett, aki a harmadik párban először lépett pástra az olimpián, mivel egyéniben nem indult. Ebben a párharcban volt egy együttes találat, amit Somfai egylámpás tusa követett.

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 14.
Rédli András a férfi párbajtõrözõk csapatversenyének Magyarország – Ukrajna bronzmérkõzése végén a riói nyári olimpián a 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 14-én. Az Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András és a tartalékként becserélt Somfai Péter összeállítású magyar párbajtõrcsapat bronzérmet nyert.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Imre következett Karjusenkóval, és itt már aktívan vívott mindkét fél, de a magyar volt pontosabb. Elhúzott 8-4-re, amikor Karjusenko megállt és a csuklóját fájlalta. Ápolás után a tartalék Makszim Hvoroszt állt be a helyére, aki a maradék időben egy tust adott. A folytatásban Rédli 1-0-ra verte Herejt, Somfai pedig 4-3-ra kikapott Nyikisintől, majd Imre 12-11-re egy mozgalmas asszóban Herejtől úgy, hogy menet közben öt tusra növelte a magyar csapat előnyét, a végén viszont ő kapott sorozatban találatokat.

 

Utolsó előttiként Somfai vívott Hvoroszttal, mégpedig eredményesen, szép tusokkal 6-3-ra verte ellenfelét, ezzel öt találatra hízott a különbség.

 

Kilencedikként Rédli és Nyikisin ment fel a pástra. Eleinte a magyar párbajtőröző védekezett hatékonyan, 34-25-re elhúzott, majd a vége felé az ukrán mindent egy lapra feltéve rohamozott és sorozatban adta tusokat. Hét másodperccel a vége előtt 37-36 volt az állás. Ekkor azonban Rédli váratlanul belépett Nyikisin támadásába és látványosan megszúrta őt, ezzel eldöntötte a mérkőzést.

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 14.
Imre Géza (j) és Anatolij Herej asszója a férfi párbajtõrözõk csapatversenyének Magyarország – Ukrajna bronzmérkõzésén a riói nyári olimpián a 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 14-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

A párbajtőrcsapat a magyar riói küldöttség 12. érmét – a negyedik bronzot – szerezte.

 

MTI

 

Nyitókép: MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »