Bronzcsatát vívnak a párbajtőrözők is

Bronzcsatát vívnak a párbajtőrözők is

Imre Géza hatalmas sportemberi tettet mutatott be: az egyéni döntő elveszítése után kiváló vívással segítette a párbajtőr csapatot, amely érmet szerezhet.

A TELJES RIÓI MAGYAR PROGRAM, KATTINTSON!

Dél-Korea ellen kezdett férfi párbajtőr-válogatottunk, különös érzést adott a negyeddöntőnek, hogy éppen az egyik dél-koreai győzte le Imre Gézát 14:10-ről az egyéni döntőben. Az egyéni aranyérmese hagyományosan rosszul vív a csapatversenyben, ami viszont Imre Gézának fájdalom volt, azzal a csapat alighanem jól járt.

Az egyéni világbajnoki cím védője ünneplés helyett nagyon összeszedte magát a csapatversenyre, és egy helyett három dél-koreainak vágott vissza egyszerre. Parádés vívással segítette győzelemhez a csapatot, bár az ellenfél már négy tussal vezetett, Imre Géza egyenlített az utolsó körben. Boczkó Gábor egy tusos vezetést szerzett, Rédli András pedig úgy fejezett be, ahogy egy befejezőembernek kell, így 45:42-re nyert Magyarország.

Iszonyú volt a feszültség a páston, borzasztóan kellett koncentrálnunk.Hullámzó volt a meccs, lüktetett, hol ők vezettek, hol mi, szerencsére a végén mi. A franciák ellen nem lesz egyszerű dolgunk, de küzdünk, amíg bírunk

– nyilatkozott az M4 Sportnak Imre Géza.

A folytatásban a világ legerősebb csapatának számító francia válogatott következett. A franciákat gyakran esélye sem volt megverni más nemzetnek, de most hatalmas csatára késztették őket a mieink. Többször is négy-öt tusos előnyre tettek szert, újra meg újra sikerült egy tusra feljönni. Vagy éppen egyenlíteni.

Imre Géza az utolsó körben újra szorossá tette a meccset, átmenetileg egalizált, végül egy tusos hátrányban folytatta Boczkó Gábor. Rédli András is így vette át, elhúzott tőle Borel, de újra egy tusra sikerült feljönni. A fordítás viszont nem sikerült, 45:40-re nyertek a franciák, a mieink így a bronzéremért szállnak csatába este tízkor a vb-címvédő ukránok ellen.

Imre Géza így két olimpiai ezüstje mellé a második bronzát is begyűjtheti.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »