Brit szakértők szerint tavasszal a COVID-19 már csak egy egyszerű megfázáshoz fog hasonlítani

Brit szakértők szerint tavasszal a COVID-19 már csak egy egyszerű megfázáshoz fog hasonlítani

Nyitókép: Shutterstock.com

A brit szakértők szerint a COVID-19 betegség jövő év tavaszáig veszíteni fog erejéből és egy klasszikus megfázáshoz fog hasonlítani – tájékoztatott a weboldalán a Sky News.

John Bell, az Oxfordi Egyetem orvosprofesszorának elmondása szerint a vírus jövő tavasszal már csak egy egyszerű megfázáshoz fog hasonlítani. Az emberek vírussal szembeni immunitása az oltás mellett azzal fog erősödni, hogy kiteszik magukat a vírusnak.

Bell szerint Nagy-Britannia már túl van a nehezén, és a tél végeztével jobbra fog fordulni a helyzet.

Hírdetés

Sarah Gilbert, az Oxford/AstraZeneca koronavírus elleni vakcina egyik kifejlesztője szerint azzal, hogy a vírus a népesség között kering, meggyengül. Véleménye szerint a betegségnek jövőre már csak enyhe lefolyása lesz. Gilbert úgy véli, nem valószínű, hogy a koronavírusnak egy olyan mutációja alakul ki, ami ellenáll a vakcinák hatékonyságának.

Bell felhívta a figyelmet, hogy Nagy-Britannia a járványt illetően „sokkal jobb helyzetben van, mint hat hónappal ezelőtt“.

Megjegyezte, hogy a covidban elsősorban az idősek halnak meg, de nem teljesen világos, hogy az összes haláleset a covid számlájára írható-e.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »