Brexit: újabb pofon May-nek (VIDEÓ)

Az eredetinél szigorúbb feltételeket szabtak a képviselők Theresa May kormányának arra az esetre, ha a jövő heti parlamenti szavazáson elbukna a brit kormányfő brexit-terve: Theresa Maynek 21 nap helyett mindössze 3 napja lesz az új javaslat bemutatására.

A Westminsterben most Theresa May konzervatív párttárasai közül is többen a miniszterelnök ellen szavaztak. A brit kormányfő a parlamentben Jeremy Corbyn ellenzéki vezetőt hibáztatta a kialakult helyzetért.

— Ellenzi a megállapodást, amelyről az EU kimondta, hogy ez az egyetlen megállapodás. Így viszont csak a szabályozatlan kilépés maradna. hogy ezt elkerüljük, meg kell szavazni az egyezséget – mondta Theresa May.

Hírdetés

A brit kormányfő javaslatát a vele szövetséges pártok sem támogatják, az ellenzék felelőtlennek tartja Mayt.

— A miniszterelnök az időt vesztegeti, miközben a szabályozatlan kilépéssel fenyegeti az országot. Így zsarolja a képviselőket, hogy szavazzák meg javaslatát – mondta Jeremy Corbyn, a brit munkáspárt vezetője.

A mostani módosítás azt jelenti, hogy ha Theresa May javaslata jövő kedden elbukik a szavazáson, akkor új eljárást kell kidolgozni, amelynek része lehet a mostani terv átdolgozása, de akár egy újabb népszavazás is.

Bozsik Dániel / Euronews


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »