Bréking: Orbánnak sikerült nagyjából emberien felöltöznie a brüsszeli NATO-csúcsra

Bréking: Orbánnak sikerült nagyjából emberien felöltöznie a brüsszeli NATO-csúcsra

Az ülés megnyitását megelőzően légibemutatót tartottak egy-egy helikopter részvételével a szövetség minden tagállamából, melyek átrepültek a NATO-székház felett. A Magyar Honvédség egy Mi-17 típusú szállítógéppel vett részt a bemutatón (a honvédségi géppark állapotát ismerve, csoda, hogy ennyivel hozzá tudtunk járulni a mutatványhoz… – a szerk.).

A kétnapos értekezlet középpontjában a tagállamok védelmének és biztonságának fokozása, valamint az európai katonai mobilitás és a védelmi kiadások növelése áll, Macedónia pedig nagy valószínűséggel meghívást fog kapni a csatlakozási tárgyalások megkezdésére.

A találkozón nagy hangsúlyt kap a méltányos tehermegosztás kérdése, ugyanis az Egyesült Államok továbbra sem tartja elégségesnek az európai szövetségesek katonai költségvetését. A vezetők tárgyalnak a NATO-Oroszországról viszonyról, továbbá a várakozások szerint megegyeznek a szervezet parancsnoki szerkezetének megerősítéséről.

Hírdetés

A legfontosabb hír egyelőre azonban nem más, mint hogy Orbán Viktorra a V4-es égés után sikerült egy fokkal kevésbé előnytelen öltönynadrágot ráaggatni, így a miniszterelnök, még ha kissé megint buggyosodó gatyában is, de ezúttal nem úgy festett Jens Stoltenberg NATO-főtitkár mellett, mint akit Stevie Wonder öltöztet…

(Fotók: MTI)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »