Breaking: Az MKP Országos Elnöksége nemet mondott a Menyhárt-Bugár paktumra

Breaking: Az MKP Országos Elnöksége nemet mondott a Menyhárt-Bugár paktumra

Az MKP Országos Elnöksége kedd késő estig tartó tanácskozásán elutasította a Most-Híddal való közös indulást. A Menyhárt József, Őry Péter, Farkas Iván, Bárdos Gyula által a Most-Híddal már előtárgyalt verzióból, a sajtóban már meghirdetett Régiók Pártja – Híd – MKP közös választási listából így semmi sem lesz.

A Körkép.sk információi szerint a párt Országos Elnöksége arra utasította az MKP-t, hogy térjen vissza a korábban már megkezdett, MKP – Összefogás – Magyar Fórum – MKDSZ – Most-Híd – civil szervezetek fémjelezte közös magyar induláshoz.

A döntés azt jelenti, hogy az MKP Országos Elnöksége elutasította saját tárgyaló delegációjának javaslatát a Bugár Bélával való közös listás indulásról, mely főleg Bugár miatt óriási felháborodást váltott ki a felvidéki magyarság körében.

Menyhárt József pártelnök és Őry Péter OT-elnök így nem tudta átültetni az országos elnökségen saját akaratát, melyre előzetesen semmilyen mandátumuk nem volt.

Hírdetés

A mostani döntés kétségkívül Berényi József és Csáky Pál győzelmeként értékelhető, akiknek végül sikerült többséget szerezniük az elnökségben.

A dolog pikantériája, hogy a Most-Híd elnöksége szintén kedden jóváhagyta az MKP-val való közös indulást.

A témával még foglalkozunk.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »